Kars'ta afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen 6.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu gerçeği aratmadı. Sarıkamış ilçesine bağlı Hamamlı köyü merkezli kurgulanan tatbikatta, ekipler eş zamanlı olarak sahaya indi.

Sahra hastanesi kuruldu, yaralılar sevk edildi
Tatbikat kapsamında Hamamlı köyünde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği varsayılarak acil müdahale süreci başlatıldı. Sağlık, kurtarma ve güvenlik birimleri kısa sürede olay yerine yönlendirildi. Senaryo gereği köyde enkaz altında kalarak yaralanan 2 kişi, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Sarıkamış Devlet Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesine taşındı. Durumu ağır olan yaralılar, buradaki müdahale sonrası ileri tetkik için sevk edildi.
Hastanede çök-kapan-tutun uygulandı
Sarsıntı senaryosuyla birlikte Sarıkamış Devlet Hastanesi personeli ve hastalar "çök-kapan-tutun" uygulamasını hayata geçirdi. Hastane binasında dumandan etkilendiği varsayılan bir kişi ise itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla tahliye edildi.




