Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen "Kutsal Emanetlerin Işığında: Dualı Sultan Gömlekleri ve Dualı Peygamber Gömlekleri" sergisi, tarihi İshak Paşa Sarayı’nda kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, UMDE Uluslararası Kültürel Miras ve Diplomasi Merkezi ile Vuralsoy Mühendislik paydaşlığında gerçekleştirilen sergi, yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi gördü.

Dini motifler, ayetler ve dualarla bezeli 20 eserin yer aldığı serginin, 4 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.
Şifa, korunma ve zafer temaları işlendi
Serginin açılışında değerlendirmelerde bulunan Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Turgut Özmüş, ecdadın yaşadığı atmosferi halkla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Gömleklerin manevi boyutuna dikkat çeken Özmüş, "Sergide Hazreti Yusuf, Hazreti Nuh ve Hazreti Eyyub'a atfedilen gömleklerin yanı sıra sultan çocukları ve şehzadelere ait gömleklerden esinlenilerek hazırlanan eserler bulunuyor. Bu gömleklerde şifa, korunma ve zafer gibi temalar öne çıkıyor. Geçmişten gelen bu kültürel ve manevi mirası bugün yeniden insanların dikkatine sunmak istiyoruz" dedi.

Tokyo'dan Doğubayazıt'a uzanan yolculuk
Koleksiyonun uluslararası alanda gördüğü ilgiyi aktaran proje temsilcisi Vanlıoğlu ise serginin daha önce farklı coğrafyalarda beğeniye sunulduğunu belirtti. Vanlıoğlu, "Çalışmalarımız Tokyo'dan İtalya, Fransa, Almanya, Azerbaycan ve Arnavutluk'a kadar birçok ülkede sanatseverlerle buluştu. Doğubayazıt'ta, İshak Paşa Sarayı gibi tarihi bir mekânda bu eserleri sergilemek bizim için ayrıca anlamlı. Buradaki ilgiden de oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı.




