Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki müze ve ören yerlerine yönelik yürütülen dijital dönüşüm çalışması kapsamında T.C. kimlik kartlarına yeni bir özellik geliyor.

Ağrı’da eylül ayının güvenlik bilançosu belli oldu
Ağrı’da eylül ayının güvenlik bilançosu belli oldu
İçeriği Görüntüle

Türkiye genelindeki 216 müze ve ören yerini kapsayacak sistemden Ağrı’daki vatandaşlar da yararlanabilecek. Yeni uygulamayla kullanım süresi sona eren Müzekartların yerine T.C. kimlik kartları kullanılabilecek.

Kimlik kartını okutarak giriş yapılabilecek

Yeni sistem devreye alındığında vatandaşlar, e-Devlet veya mobil uygulama üzerinden Müzekart ücretini ödedikten sonra gişede ayrıca işlem yapmadan T.C. kimlik kartlarını okutarak müze ve ören yerlerine giriş yapabilecek.

Kullanım süresi devam eden mevcut Müzekartlarda ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Müze hizmetleri de dijitalleşecek

Proje kapsamında gişe işlemlerinden ziyaretçi hizmetlerine kadar bütünleşik bir dijital yapı oluşturulacak. Akıllı biletleme, çok kanallı dijital ödeme, yapay zeka destekli veri analitiği, dijital ziyaretçi yönetimi, sesli rehber, dijital arşivleme, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamaları devreye alınacak.

Dijital dönüşüm yalnızca giriş ve biletleme işlemleriyle sınırlı olmayacak. Müze mağazaları, kafeteryalar, satış alanları ve diğer ziyaretçi hizmetleri de yeni sisteme dahil edilecek.

Kaynak: Haber merkezi