Satış Konusu, Parselin Tamamı Değil Hisse
Ağrı İcra Dairesinin 2025/2362 Esas sayılı dosyasında yer alan taşınmaz, Ağrı Merkez ilçesi Fatih Mahallesi Şorge Mevkii’nde bulunuyor. İcra satışına konu olan yer, 8 ada 14 parselde kayıtlı taşınmazın belirli bir hissesi. Dolayısıyla ihale, parselin tümünü değil, ilanda belirtilen mülkiyet payını kapsıyor.
Parselin toplam yüzölçümü 86.271,45 metrekare olarak kaydedildi. Satışa çıkarılan hisse oranı ise 15.683/28.703 şeklinde belirtildi. Parselin tamamına ilişkin alan bilgisiyle satışa konu payın oranının birbirinden farklı bilgiler olduğu, ihaleyi takip edenler açısından önem taşıyor.
Satış kaydında taşınmaz, arsa ya da tarla olarak ayrıca sınıflandırılmıyor; ihale konusu “taşınmaz hissesi” olarak yer alıyor. Pay için belirlenen muhammen bedel 63.239.328,30 TL. Bu bedel, satışa sunulan hisseye ilişkin ilan tutarı olarak açıklanırken, artırma elektronik ortamda yapılacak.
İlk Artırma 19 Ekim’de Başlayacak
Taşınmaz hissesi için ilk artırma 19 Ekim 2026 saat 14.43’te başlayacak. Elektronik teklif süreci 26 Ekim 2026 saat 14.43’te sona erecek. İhaleye katılmayı düşünenlerin, tekliflerini bu tarih aralığında ve belirtilen saatlere göre planlaması gerekiyor.
İlk artırma takviminin ardından ikinci artırma dönemi de ilan edildi. Buna göre ikinci artırma 19 Kasım 2026 saat 14.43’te başlayacak ve 26 Kasım 2026 saat 14.43’te tamamlanacak. Her iki artırmanın başlangıç ve bitiş saatleri aynı olarak belirlendi.
İhale, UYAP e-Satış Portalı üzerinden elektronik olarak yürütülecek. Taşınmazın konumu, parsel bilgisi, satışa konu hisse oranı ve muhammen bedeli incelemek isteyenler ilgili ilanı portalda Ağrı İcra Dairesinin 2025/2362 Esas numarasıyla takip edebilir. İlk artırma tarihi 2 Ekim 2026 itibarıyla henüz başlamadı.
Teklif Verecekler İçin İlan Koşulları Önem Taşıyor
Elektronik artırmaya katılacak kişilerin, UYAP e-Satış Portalı’nda ilgili dosya için yayımlanan katılım koşullarını ve teklif verme adımlarını incelemesi gerekiyor. İhalelerde teminatla ilgili yükümlülükler ve katılım işlemleri ilan dosyasındaki kurallara göre yürütülüyor. Teklif sürecine geçmeden önce bu koşulların dikkate alınması önem taşıyor.
İhaleye ilgi duyanların özellikle 86.271,45 metrekarelik toplam parsel alanıyla 15.683/28.703 oranındaki satış payını ayrı değerlendirmesi gerekiyor. İhale konusu parselin tamamı değil, bu oranla belirtilen hisse. Muhammen bedel de ilan kapsamında satışa çıkarılan pay için 63.239.328,30 TL olarak duyuruldu.
İlk artırma 19-26 Ekim tarihleri arasında, ikinci artırma ise 19-26 Kasım 2026 tarihleri arasında yapılacak. Her iki dönemde de teklifler UYAP e-Satış Portalı’ndan elektronik olarak verilecek. Fatih Mahallesi Şorge Mevkii’ndeki taşınmaz hissesiyle ilgilenenlerin, ihale takvimini ve dosyada yer alan işlem koşullarını birlikte takip etmesi gerekiyor.




