2 Ekim’de Suçatağı’nda Kesinti 09.00’da Başlayacak
Ağrı Merkez’e bağlı Suçatağı Mahallesi’nde 2 Ekim Cuma günü planlı elektrik kesintisi yapılacak. Duyurulan programa göre elektrikler saat 09.00’da kesilecek, çalışma tamamlandığında 17.00’de yeniden verilecek. Kesintinin toplam süresi 8 saat olarak planlandı.
Çalışma, Suçatağı TR-1 mevkiini kapsıyor. Kesinti kaydında bölgede 3. seviye bakım-onarım çalışması yapılacağı belirtildi. Mahalle sakinlerinin gün içindeki işlerini ve elektrikle çalışan cihazlara ilişkin planlarını bu saat aralığını dikkate alarak yapması gerekiyor.
Kesintinin sabah başlayıp akşamüstüne kadar sürmesi beklendiğinden, elektrikle çalışan işlerini günün erken saatlerinde tamamlamak isteyen vatandaşların 09.00 öncesini değerlendirmesi yararlı olabilir. Elektrik geldiğinde cihazları yeniden kullanmaya başlamadan önce bağlantıların ve prizlerin güvenli olduğundan emin olunması önerilir.
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Üç Ayrı Kayıt
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi için 2 Ekim’de üç ayrı planlı kesinti kaydı bulunuyor. Bu kayıtlardan ikisinde kesinti saati 09.00–17.00 olarak duyuruldu. Söz konusu çalışmaların her biri için belirtilen süre 8 saat.
İki uzun süreli kayıtta çalışma noktaları TR-64’ten, TR-63 çıkışı mevkii ile TR-63 mevkii olarak belirtildi. Her iki kayıt da 26.04.KET.01 grubu çalışması kapsamında yer alıyor. Bu nedenle mahalledeki vatandaşların kendi bulundukları noktaya göre kesinti saatlerini dikkate alması önem taşıyor.
Aynı mahalledeki üçüncü kayıt ise 09.00–13.00 saatleri arasını kapsıyor ve 4 saat sürmesi planlanıyor. Bu çalışma DM4’ten, TR-64 çıkışı mevkiinde 26.04.KET.01 grubu çalışması olarak duyuruldu. Böylece Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki planlı kesintiler aynı gün içinde farklı noktaları ve süreleri kapsıyor.
3 Ekim’de Yüzüncü Yıl Mahallesi Etkilenecek
Elektrik kesintisi programı 3 Ekim 2026 Cumartesi günü de Ağrı Merkez’de devam edecek. Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde saat 09.00’da başlaması ve 17.00’de sona ermesi planlanan kesintinin süresi 8 saat olacak.
Kesinti kaydında çalışma yeri 100. Yıl Okul Yanı TR-2 mevkii olarak gösterildi. Bölgede 3. seviye bakım-onarım çalışması yapılması nedeniyle elektrik hizmetine gün boyunca ara verilecek. Mahallede bu mevkiye yakın oturanların günlük programlarını belirtilen saat aralığını göz önünde bulundurarak düzenlemesi bekleniyor.
2 Ekim’deki kesintiler Suçatağı ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde, 3 Ekim’deki çalışma ise Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde uygulanacak. İki gün için duyurulan kayıtların tamamı Ağrı Merkez sınırlarında yer alıyor ve her bir çalışma tek gün olarak planlanıyor.
Kesinti Saatleri İçin Vatandaşlara Pratik Öneriler
Kesinti öncesinde telefon, bilgisayar ve gerekli diğer elektronik cihazların şarj edilmesi, gün içinde iletişim ve kullanım ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabilir. Elektrik kesildiğinde hassas cihazları prizden çıkarmak da elektrik yeniden geldiğinde yaşanabilecek ani gerilim değişimlerine karşı tedbir sağlar.
Buzdolabı ve derin dondurucunun kapaklarını kesinti boyunca mümkün olduğunca kapalı tutmak, içerideki soğuk havanın korunmasına yardımcı olur. Elektrik kesintisi sürerken bu cihazların kapaklarını sık açıp kapatmamak, günlük kullanım açısından dikkate alınabilecek basit bir önlemdir.
Kesinti saatlerinde aydınlatma ihtiyacı için el feneri bulundurulabilir; mum kullanılacaksa yangın riskine karşı gözetimsiz bırakılmaması gerekir. Elektrikle çalışan ev işleri ve cihaz kullanımı için plan yaparken mahalle ve mevki bilgisiyle birlikte başlangıç-bitiş saatlerini dikkate almak vatandaşların hazırlıklı olmasını sağlayabilir.




