15-17 Ekim 2026 tarihleri arasında bilim dünyasını bir araya getiren sempozyumun son gününde, yurt içinden ve yurt dışından katılan akademisyenler ile araştırmacılar Doğubayazıt’ta ağırlandı.

Program kapsamında heyet, Nuh’un Gemisi’ne yönelik sondaj ve jeolojik araştırma çalışmalarının sürdürüldüğü Telçeker Köyü ile bölgenin en önemli mimari yapılarından biri olan tarihî İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret etti.

Telçeker Köyü’ndeki incelemeler sırasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Prof. Dr. Cenker Atila, Nuh’un Gemisi araştırmaları ve yürütülen güncel saha çalışmaları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

Tarihî ve Kültürel Miras Yakından Tanıtıldı

İshak Paşa Sarayı Yolunda Tehlikeli Seyir, Vatandaşlar Denetim İstiyor
İshak Paşa Sarayı Yolunda Tehlikeli Seyir, Vatandaşlar Denetim İstiyor
İçeriği Görüntüle

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yakup Karataş’ın da yer aldığı heyet, bölgenin tarihi ve kültürel mirasını yerinde görme fırsatı buldu.

Katılımcılar, hem Nuh’un Gemisi’ne ilişkin bilimsel çalışmaların yapıldığı alanları doğrudan inceledi hem de Doğubayazıt’ın köklü tarihî dokusunu yakından tanıyarak organizasyonu tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi