EĞİTİM YATIRIMLARI

EĞİTİM YATIRIMLARI

Nezir ÇELİK

BELEDİYE, BIŞAR ÇOKTİN, İBRAHİM YASSUBUĞA, ERTUĞRUL ERYILMAZ VE FEVZİHAN ARAS GİBİ HAYIRSEVERLERİN İSİMLERİNİ PEKÂLÂ CADDE VE SOKAKLARA VEREBİLİR…

Doğubayazıt, son yıllarda hemşerilerimizin eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla dikkat çekiyor. 

Bazı hemşerilerimiz, çeşitli okullar inşa  ederek eğitimine önemli katkılarda bulunmuşlardır. 

Aynı şekilde ünlü iş adamı Sayın Hüseyin Özyeğin beyefendinin, ilçemizde yaptırmış olduğu okul ve yurt yatırımları da her türlü takdirin üstündedir. 

Bu yazıda Doğubayazıt'ta, eğitime maddi katkılar sağlayan bazı hemşirelerimizden söz edeceğim. 

ABDULBARİ GOZAL

Sayın Gozal, Dünyaca tanınan ünlü bir iş insanı olmakla birlikte eğitime olan tutkusuyla da bilinen bir şahsiyet. 

Gozal, Ahmed’e Xani  Meslek Yüksek Okulunu yaptırarak Doğubayazıt’taki yükseköğretim imkanlarını artırmıştır. 

Doğubayazıt Belediyesi de, sayın Gozal’ın,  eğitime olan bu katkılarını takdir ederek, ilçedeki önemli bir caddeye "Abdulbari Gozal " adını vermiştir.

BIŞAR ÇOKTİN

Bışar Çoktin, çok genç yaşına rağmen Doğubayazıt’ta modern eğitim kurumlarına öncülük eden bir başka isim. 

 Çoktin, daha önce ilçe merkezinde dedesi adına yaptırdığı ilkokuldan sonra bu kere de özgün bir mimari ile, entegre bir Fen Lisesi inşa ederek , Allah uzun ömürler versin babası “Ömer Çoktin Fen Lisesi” adıyla eğitim ve öğretime açmıştır.

 Çoktin’in önümüzdeki dönemde bir ilkokul daha yaptırması beklenmektedir, bu da onun eğitime verdiği önemin bir göstergesidir.

 ERTUĞRUL ERYILMAZ

Ertuğrul Eryılmaz, yatılı eğitim konusuna verdiği önemle anılmaktadır. Eryılmaz, çok eskimiş olan yatılı okulu yıkıp yeniden inşa ederek özellikle barınma ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmuştur.  

Okul, “Rıza Ertuğrul Eryılmaz Yatılı Bölge Okulu” adıyla hizmet vermektedir. 

İBRAHİM YASSUBUĞA

İbrahim Yassuboğa,  ilçe merkezinde merhum Baba ve annesinin adını taşıyan üç okul yaptırarak, eğitime olan katkılarını ortaya koymuştur.

FEVZİHAN ARAS

Abdulbari Gozel ile birlikte yaptırdığı yüksekokulun kampusunda, bir kız öğrenci yurdu inşa etti, özellikle kız öğrencilerin ilçemizdeki eğitimini kolaylaştırmıştır. 

Öte yandan,

Erkek öğrencilere yönelik bir yurt’ta yaptırmaya karar vererek, bölgedeki barınma sorunlarının en az okul kadar önemli olduğuna kanaat getirmiş bir hayırsever hemşerimiz. Yapılacak yurt, öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat ve güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için önemli bir tesis olacaktır.

BUDA ŞU DEMEKTİR

Doğubayazıt'ta eğitime yapılan yatırımlar, bölgenin gelişimine ve öğrencilerin geleceğine önemli katkılar sağlamaktadır.

 Abdulbari Gozal, Bışar Çoktin, Ertuğrul Eryılmaz, İbrahim Yassuboğa ve Fevzihan Aras gibi hayırseverlerin çabaları, bölgedeki eğitim kalitesini artırmakta ve genç nesillere daha iyi bir gelecek sunmaktadır. Bu yatırımlar, aynı zamanda Doğubayazıt'ın örnek bir ilçe olmasını da sağlamaktadır.

Doğubayazıt Belediyesi ve Kaymakamlığı, yapılan bu yatırımlara bigane kalmamalı, ilçede okul yaptırarak, çocukların eğitim almasına vesile olan hemşerilerimizin isimlerini, cadde ve sokaklarda yaşatmalıdır. 

Belediye yönetiminin bu konuda tarafsız ve hakkaniyetli bir tutum sergilemesi durumunda, Doğubayazıt için tatlı bir hizmet rekabetine de vesile olabilecektir.



Anahtar Kelimeler: EĞİTİM YATIRIMLARI
  • BIST 100

    9636,35%-0,51
  • DOLAR

    33,99% 0,31
  • EURO

    37,87% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2822,12% 0,46
  • Ç. ALTIN

    4548,90% 0,50

Egazete


  • Pazartesi 27.3 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.09.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:08
  • İKİNDİ 15:37
  • AKŞAM 18:22
  • YATSI 19:41