Menü Doğubayazıt Gazetesi
Tarih: 27.07.2026 20:52
SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA

SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı’nın doğa sporu ve dağcılık alanındaki dev potansiyelini ortaya çıkarmak adına yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Ağrı Valiliği himayelerinde, Patnos Kaymakamlığı koordinesinde ve Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Servet Arslan öncülüğünde bir araya gelen uzman dağcı ekibi, Süphan Dağı’nda yeni bir tırmanış rotası oluşturmak için sahaya indi.

Tırmanış Süresi 10 Saatten 6 Saate Düşüyor

Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Süphan Dağı’nda yürütülen bu heyecan verici çalışmayla, sporcuların ve doğaseverlerin zirveye daha güvenli, konforlu ve kontrollü bir şekilde ulaşması hedefleniyor.

Mevcut şartlarda yaklaşık 10 saat süren meşakkatli zirve tırmanışının, uzman ekip tarafından belirlenen yeni parkur sayesinde 6 saate kadar düşürülmesi amaçlanıyor. Yeni rota; hem zaman tasarrufu sağlayacak hem de tırmanış esnasında oluşabilecek olası kaza ve kaybolma risklerini en aza indirecek.

Bölge Turizmine Büyük Katkı

Projeye liderlik eden Başkan Servet Arslan ve ekibinin bölgedeki fizibilite ve işaretleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Süphan Dağı'nın yerli ve yabancı dağcılar için çekim merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Doğa turizmi ve dağcılık sporuna ivme kazandıracak olan bu hamle; Ağrı ve Patnos çevresindeki yerel ekonomiyi canlandırarak bölgenin turizm potansiyelini hak ettiği seviyeye çıkarmada kritik bir rol oynayacak. (Dengi Çelik)




Orjinal Habere Git
SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA
— HABER SONU —