SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA

Ağrı Valiliği himayelerinde başlatılan çalışmayla Süphan Dağı’nda 10 saatlik zirve tırmanışı 6 saate iniyor. Yeni rota, hem güvenliği artıracak hem de bölge turizmine can suyu olacak.

Bilim-Sanat-Kültür 27.07.2026 20:52:00 0
SÜPHAN DAĞI’NDA TIRMANIŞ SÜRESİNİ DÜŞÜRECEK YENİ ROTA

Ağrı’nın doğa sporu ve dağcılık alanındaki dev potansiyelini ortaya çıkarmak adına yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Ağrı Valiliği himayelerinde, Patnos Kaymakamlığı koordinesinde ve Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Servet Arslan öncülüğünde bir araya gelen uzman dağcı ekibi, Süphan Dağı’nda yeni bir tırmanış rotası oluşturmak için sahaya indi.

Tırmanış Süresi 10 Saatten 6 Saate Düşüyor

Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Süphan Dağı’nda yürütülen bu heyecan verici çalışmayla, sporcuların ve doğaseverlerin zirveye daha güvenli, konforlu ve kontrollü bir şekilde ulaşması hedefleniyor.

Mevcut şartlarda yaklaşık 10 saat süren meşakkatli zirve tırmanışının, uzman ekip tarafından belirlenen yeni parkur sayesinde 6 saate kadar düşürülmesi amaçlanıyor. Yeni rota; hem zaman tasarrufu sağlayacak hem de tırmanış esnasında oluşabilecek olası kaza ve kaybolma risklerini en aza indirecek.

Bölge Turizmine Büyük Katkı

Projeye liderlik eden Başkan Servet Arslan ve ekibinin bölgedeki fizibilite ve işaretleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Süphan Dağı'nın yerli ve yabancı dağcılar için çekim merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Doğa turizmi ve dağcılık sporuna ivme kazandıracak olan bu hamle; Ağrı ve Patnos çevresindeki yerel ekonomiyi canlandırarak bölgenin turizm potansiyelini hak ettiği seviyeye çıkarmada kritik bir rol oynayacak. (Dengi Çelik)

  • BIST 100

    17560,33%-0,99
  • DOLAR

    47,34% 0,03
  • EURO

    53,86% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6202,10% 0,57
  • Ç. ALTIN

    9882,51% 0,24

Egazete


  • Pazartesi 32.3 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Salı 33.6 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.8 ° / 16 ° Güneşli

Ağrı

27.07.2026

  • İMSAK 03:12
  • GÜNEŞ 04:55
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:13
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:10