Van Valisi Ozan Balcı, beraberindeki Bahçesaray Kaymakamı Salih Kartal ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile birlikte ilçede yapımı süren alabalık kuluçka ve yavru üretim merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
Avrupa'nın sayılı merkezleri arasında yer alacak
Bahçesaray’da hayata geçirilen tesisle, su ürünleri yetiştiriciliğinde seçilmiş genetik materyal ve damızlık sürüler oluşturularak Türkiye şartlarına uyumlu genetik hatlar elde edilecek. Tesisin tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte yılda 300 milyon yumurta ve 100 milyon yavru balık üretimi gerçekleştirilecek.
İstihdama ve dışa bağımlılığın azalmasına katkı sağlayacak
Bölge istihdamına önemli oranda katkı sağlaması hedeflenen projenin, su ürünleri sektöründe kalıcı damızlık kapasitesi oluşturarak ithalat bağımlılığını azaltması ve Türkiye'nin somon ile alabalık üretim gücünü artırması bekleniyor.



