Van Ticaret ve Sanayi Odasında yeni dönem temsilcilerinin belirleneceği seçimler başladı. Van Anadolu Lisesi'nde kurulan sandıklarda oy verme işlemleri sürerken, üyeler 19 meslek komitesinde görev alacak temsilcileri belirlemek için tercihlerini yapıyor.
Kentteki iş dünyasının yakından takip ettiği seçimlerde mevcut Başkan Necdet Takva'nın yanı sıra Zahir Kandaşoğlu, İrem Bayram ve İzzet Çoban yarışıyor.
Dört aday farklı listelerle yarışıyor
Van TSO seçimlerinde mevcut Başkan Necdet Takva mavi, Zahir Kandaşoğlu beyaz, İrem Bayram yeşil ve İzzet Çoban kırmızı listeyle üyelerin karşısına çıkıyor.
Toplam 19 meslek komitesinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından yeni dönem temsilcileri belirlenecek. Komite seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte odanın yeni yönetiminin oluşturulmasına yönelik süreç devam edecek.
En fazla seçmen 19. Meslek Komitesinde
İpekyolu 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının açıkladığı verilere göre, Van TSO bünyesindeki 19 meslek grubunda toplam 7 bin 57 kayıtlı üye bulunuyor.
Bu üyelerden 6 bin 916'sı seçimlerde oy kullanma hakkına sahip.
Seçmen sayısının en yüksek olduğu grup, 844 üyeyle 19. Meslek Komitesi oldu. Bu grubu 695 üyeyle 4. Meslek Komitesi ve 590 üyeyle 8. Meslek Komitesi takip ediyor.
Seçim sonuçları bekleniyor
Van'ın ticaret ve ekonomi çevrelerinin yakından izlediği seçimlerde, dört adayın listeleri arasındaki yarış devam ediyor.
Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak oy sayımına geçilmesi ve meslek komitelerindeki temsil dağılımının belirlenmesi bekleniyor.
Seçim sonuçları, Van TSO'nun yeni dönem yönetiminin şekillenmesinde belirleyici olacak.




