NEZİR ÇELİK


TIR KUYRUğU


TIR KUYRUğU


         12 Haziran seçimlerinin yaklaşması sebebiyle hükümet vatandaşa şirin görünmek adına kamu hizmetlerinin düzenli ve süratli yapılması için bürokratları seferber etti.


         Bu program çerçevesinde Gümrük Müsteşarı ve müsteşarlığın üst düzey bürokratlardan oluşan bir heyet geçtiğimiz günlerde Gürbulak Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.


         Gümrük Genel Müdürü Yusuf Güney, ıdari Mali ışler Daire Başkanı Lütfü Kop, Daire Başkanı şükrü Yıldız, Gümrük muhafaza genel Müdürü Daire Başkanı Eyüp Gönültaş  idari mali daire baş mühendisi Nejdet gürel, bölgede işalat- ihracat ve sınır ticareti yapanların da hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı.


         Ağrı valisi Ali Yerlikaya, Ağrı milletvekili Fatma Salman Kotan ve Kaymakam Hüseyin Yılmaz?ın da hazır bulunduğu toplantıda, uzayan TIR kuyrukları, işalat ve sınır ticaretinden doğan sorun ve sıkıntılar ile günübirlikçilerin karşılaştıkları sıkıntılar tartışıldı vatandaşların bu konulardaki talep ve şikayetleri masaya yatırıldı.


         Öte yandan,  Gürbulak Başmüdürlüğüne yeni atanan Mehmet Çelebi, mevcut sıkıntıların aşılması için bazı önlemlerin aldığını, bu bağlamda gümrük sahasında disiplin ve düzen sağlamaya çalıştığını vurguladı.


         Başmüdür Mehmet Çelebi?nin aldığı önlemler arasında Gümrük sahasına sadece giriş ve çıkış yapanların girebildiği, gümrük sahasının özel park yeri olmaktan kurtarıldığı, gümrük personeli dahil hiç kimsenin özel araçla sahaya alınmadığını da sözlerine ekledi.


         Bu güne kadar bu konularda benzeri toplantılar yapıldığını söyleyen vatandaşlar, ?özellikle günübirlikçilerin durumunda uzlaşma olmuyor. Yetkililer gelip toplantı yapıyorlar fakat onlar gittikten sonra her şey eskisi gibi devam ediyor. Önemli olan burada görevli memurların yaklaşımıdır. Özellikle gümrük muhafaza memurları disipline edilmelidir. Bize karşı kaba kuvvet kullanıyorlar. Daha geçen gün bir gazeteciyi evire çevire dövdüler. Gazeteciyi döven bize ne yapmaz ki? dediler.


 

  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2024

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:03
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:37