NEZİR ÇELİK


KALDIRIM ışGALıYESıNE DEVAM?


         Okuyucularımız anımsarlar kaldırımlar hakkında sürekli yazıyoruz. Lakin hiçbir yetkili köklü çözüm bulmuş değil.


         Nitekim başta Ağrı merkez olmak üzere, Doğubayazıt?ta ve diğer ilçelerin tamamında bu manzarayı net bir şekilde görmek mümkündür. Esnaf yayalardan daha çok kaldırımları kullanıyor, aynı şekilde yollardan ise daha çok seyyar satıcılar yararlanıyor.


         Ağrı ve Doğubayazıt?ın kanayan yarası haline gelen ve yayalar için yapılan kaldırımların işgal edilmesi hem vatandaşın şehir içinde kendilerine ayrılan kaldırımlardan geçmesini engellemekte hem de işportacıların adeta istilasına uğramaktan nasibini almaktadır.


         Kaldırımlar yayaların geçişleri için yapılmıştır, esnafın emtialarını buraya yığmaya değil. Hal böyle iken hiçbir önlem görülmemiş kaldırım işgali üzülerek ifade etmek isterim ki sadece Ağrı ve Doğubayazıt?a mahsus bir manzara olarak anılmaktadır.


         Belediye Başkanlarının kaldırım işgaline karşı bugüne kadar nasıl bir tedbir alacağını bilemem ama kaldırımın işgal edildiği yayaların kendilerine ayrılan kaldırımlardan yararlanamadığı tek yerin Ağrı ve Doğubayazıt olduğunu üzülerek ifade etmek isterim.


         Bu yüzden şehir içindeki kaldırımların diğer illerde olduğu gibi sadece insanların geçmesine ayrılmış olduğu gerçeğini esnaf kesimine bir kez daha hatırlatması gerektiğine inanıyorum.


         Kaldırım işgali, şehir içi arapsaçına dönen trafik keşmekeşliği ve caddelerde, sokaklarda park edilen araçların ortaya koyduğu çirkin manzaradan kurtarılmalıdır.


         Belediyeler bir şehrin düzeninden ve özellikle şehir içi kaldırım, düzeni ve trafik keşmekeşliğine mahal vermemekle sorumludurlar.


         Bu yüzden Belediye yetkililerinin de diğer illerde olduğu gibi uygulamalarda mutlaka ama mutlaka caydırıcı yöntemler getirmeli ve uygulamalara uymayanlar hakkında kararlı bir şekilde gereken cezai müeyyideleri hayata geçirmelidir.


         Cadde ve sokaklardaki keşmekeşliğe vatandaşlar alışmış olsa bile, gene de yetkililerin buna izin vermemesi gerekir. Bu nedenle çeşitli vaatlerle göreve gelen belediye başkanlarımızın ana caddeleri ve arka sokakları mutlaka gezmeleri ve bu durumu gözleri ile görmelerini tavsiye ederim.

  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2024

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:03
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:37