MEHMET KOÇ

Tarih: 12.07.2009 00:00

FAHRETTıN ERTUğRUL`UN ARDINDAN

Facebook Twitter Linked-in

Fahrettin hoca Kara Bulak köyünde dünyaya geldi. Uzun süreli bir medrese eğitiminden sonra din eğitimi alanında hocalarından icazet aldı. Diğer bir ifade ile yüksek lisans diploması aldı.


         Merhum Fahrettin hoca resmi din görevlisi olarak çalışmadı. Fakat uzman din adamı sıfatıyla dini konularda her zaman danışma mercii oldu ve fetvalar verdi.


         1980?lı yıllarda Alternatif Tıp alanında çalışmalar yapan hoca, bu alanda kısa sürede isim yaptı.Gerek Ağrı bölgesinde gerekse Türkiye?nin diğer bölgelerinden yoğun bir şekilde hastalar gelmeye başladı.


         Karabulak köyünde çok amaçlı bir mekan yapmayı da başaran hoca, özellikle dışarıdan gelen misafirlerin daha iyi ağırlanması için istirahat yerleri de oluşturdu ve bu arada hastalarına sunduğu bitkiler için bir de laboratuar kurdu.


         Kendisine gelen hastalar şifa buldukça merhum hoca Fahrettin?in ünü Türkiye dışına taştı. Fahrettin Ertuğrul hoca bu nedenle birçok televizyon kanalı ve yazılı basında haber konusu oldu. Bazı kamu görevlilerine verdiği bitkilerden şifa bulan bazı yetkililer, merhuma verdikleri teşekkür belgeleri ile bu memnuniyetlerini resmi yazılarla açıkladılar.


         Engin cömertliği ile de tanınan Fahrettin hoca evine gelen tüm misafirlerini en iyi şekilde ağırlardı.


         Aynı  zamanda çok iyi bir çevreci olan Fahrettin Ertuğrul, Kara Bulak köyünde çevreye karşı son derece duyarlılık göstermiş, kendi evinin çevresinde güzel bir bahçe oluşturarak köylülere örnek olmuş ve bir çok komşunun ağaç dikmesine vesile olmuştu.


         Merhum Mela Feğri bu yeteneklerine ilaveten sosyal konulara da hiç yabancı kalmadı. Hemşeriler arasında meydana gelen niza ve sıkıntılarda her zaman yatıştırıcı ve barışçıl roller üstlendi.


         Fahrettin Ertuğrul her fani gibi ebediyete intikal etti. O artık yok aramızda. Fakat şan ve şöhreti hiçbir zaman unutulmayacak. O nedenle önemli olan bu dünyada hoş bir seda bırakmaktır.


         Merhum Mela Feğri bu hoş sedayı bıraktığı için ben de bu satırları yazdım. Allah Rahmet etsin. Geride kalanlara sabırlar dilerim.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —