Tarih: 29.03.2013 07:54

Yetkililer Sözünde Durmadı

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Atilla Koç
Doğubayazıt’ın en büyük köyü olan Karabulakta, köy içinde geçen transit yol ikiye bölündü. Yol ortasında yapılan kaldırım ile Karabulak yolu geliş gidiş şeklinde iki bölüm oldu.
Iğdır-Doğubayazıt-İran yolunun köy içinde geçmesi nedeniyle sık sık trafik kazaları meydana gelmekte, son olarak da 17 yaşındaki Cengiz Ertoğrol bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.
Ölümlü trafik kazasından sonra köylüler Karabulak yolunu bir süre trafiğe kapatmış, yetkililerin üst geçit yapılacağı konusunda teminat vermeleri üzerine köylüler yolu tekrar trafiğe açmışlardı.
Ancak aradan iki yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen köyde üst geçit yapılmadı, bunun yerine yol refüj şeklinde ikiye ayrılarak kazaların azaltılması amaçlandı.
Ancak Karabulaklılar buna halen tepkili. Yol üzerinde bir üst geçidin şart olduğunu söyleyen Sıddık Ertoğrol, “bize söz verdiler. Fakat yetkililer sözünde durmadılar. Üst geçit yapılmadığı takdirde Allah korusun daha çok trafik kazasına şahit oluruz. Bunun maliyeti devlet için çok fazla bir meblağ tutmaz ki” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —