İlginizi Çekebilir
YENİ LOGODA YOK YOK?
Doğubayazıt Belediyesinin yeni logosu belirlendi
Doğubayazıt Gazetesi Haber
Doğubayazıt Belediyesi mevcut olan yeni logosunu değiştirmek amacıyla düzenlediği yarışma sonucunda yeni logosu belirledi.
Doğubayazıt’ın coğrafi konumu, tarihi ve kültürel yapısı ile ilçenin yapısını kamuoyunda daha kolay tanınmasını sağlayabilen özelliklere sahip logo Kurum kimliğinde, belediye birimlerinde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, web sayfası ve tanıtım filmi gibi hareketli mecralarda da kullanılabilecek. Belediye meclis kararının onaylanması ile seçilen logo Doğubayazıt kaymakamlığından onaylandıktan resmi yazışmalarda kullanılmaya başlanacak.
Tasarımda, kullanım alanlarındaki çeşitliliğin göz önüne alınarak başvurular seçici kurul üyeleri tarafından seçildi.
Daha önce başka yarışmalarda kullanılmayan ve başka kamu kurum kuruluşlarının logosunu anımsatmayan kendine özgün yeni logonun tasarım içeriği şöyle, ”Avrupa’nın en yüksek zirvesi, doğa harikası, dağcılık, sporlarına imkan veren, Nuh’un gemisine ev sahipliği yapan Ağrı Dağı tasarlanmıştır. Dağın tepesinde Nuh’un gemisi, eteğinde Bazid ovasını ifade eden yeşil form, balık gölünü ifade eden mavi form ile bütünleştirilmiştir. Ağrı Dağı’nın içindeki alanda; Dünyanın sayılı maddi eserleri arasında yer alan Ahmedê Xani’nin bir dönem divan katipliğini yaptığı İshakpaşa Sarayı yer almaktadır. Tüm bu değerler, grafiksel bütünlük ve sadelik içinde doğan güneşin aydınlığı ve tertemiz gökyüzü ile bütünleşmiştir” denildi.
-
BIST 100
17860,63%-0,36
-
DOLAR
47,93% 0,04
-
EURO
55,48% 0,07
-
GRAM ALTIN
6678,99% 0,04
-
Ç. ALTIN
10776,13% 0,00
Egazete
- Çarşamba 29.4 ° / 12.6 ° Güneşli
- Perşembe 30.1 ° / 14.7 ° Güneşli
Ağrı
19.08.2026
- İMSAK 03:44
- GÜNEŞ 05:16
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 16:03
- AKŞAM 19:07
- YATSI 20:33




