İlginizi Çekebilir
YAYLALARDA SON GÜNLERİNİ YAŞAYANLARIN RENKLİ GÖRÜNTÜLERİ?
.
Kiraladıkları yaylalarda sonbahar mevsimine kadar konaklayan göçerler, zorlu ve bir o kadar da renkli yaşamlarıyla dikkati çekiyor.
Korkut ilçesine bağlı Tan köyü kırsalında çadırlarda konaklayan göçerler, yayladaki koyunlardan sağdıkları sütlerden peynir yaparak ve bunları satarak geçimlerini sağlıyor.
Yayladaki besicilerden Kasım Çelik, yaptığı açıklamada, Siirt´ten 5 ay önce Muş´a geldiğini ve burada kiraladığı yaylada konakladıklarını anlattı.
Yıl boyunca çadırda kaldıklarını belirten Çelik, "Yazın bu bölgeye geliyoruz kışın da sıcak olduğu için Siirt´e dönüyoruz. Tüm yaşantımız çadırlarda geçiyor. Sadece düğünlerimizi akrabalarımızın yanında yapıyoruz. Yerimiz ve yurdumuz olmadığından göçebe olarak hayatımıza devam ediyoruz." dedi.
Çelik, yaylada kaldıkları süre içerisinde her ailenin yaklaşık 4 ton peynir ürettiğini dile getirdi.
Besicilerden Gülizar Yıldız (60) da 50 yıldır yaylada yaşamını sürdürdüğünü anlatarak, "Çocuk yaşta ailemle yaylaya çıktım. Yaylada erken saatlerde kalkıp çadırların önünü temizliyorum, hayvan sağıyorum ve daha birçok işi yapıyorum. Akşama kadar yaylada gelin, torun ve çocuklarımla çadırlarda kalıyoruz." diye konuştu.(AA






-
BIST 100
17607,04%1,55
-
DOLAR
44,73% 0,11
-
EURO
52,77% 0,37
-
GRAM ALTIN
6872,13% 0,87
-
Ç. ALTIN
10987,71% 1,06
Egazete
- Çarşamba 4.8 ° / -3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 4.8 ° / -8.7 ° Güneşli
Ağrı
15.04.2026
- İMSAK 03:55
- GÜNEŞ 05:24
- ÖĞLE 12:13
- İKİNDİ 15:55
- AKŞAM 18:52
- YATSI 20:15




