Tarih: 30.10.2015 11:06

YAĞMUR YAĞIYOR DOĞUBAYAZIT´TA DAMLAR AKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

NEZİR ÇELİK Haberi
 
        Bu yıl geç gelen yağmurlar dur durak bilmiyor. Yağan şiddetli yağmurlar bir taraftan Doğubayazıt içinde tahribatlara sebep olurken, öte yandan da toprak damlardan içeri damlıyor ve evleri oturulamaz hale getiriyor.
        Bunun önüne geçmek için vatandaşlar kendilerince bir takım önlemler alıyorlar. Kimileri evlerinin üstünü saç ile kapatıyor, bu maliyeti göze alamayan hemşerilerimiz de damlalardan korunmak için çatılarına naylon döşüyorlar. Naylonun uçmaması için de üstüne taşlar koyarak döşedikleri naylonu rüzgardan koruyorlar.
        Öte yandan, yağan yağmurlar ilçe içinde de sürekli tahribata ve mal kaybına da neden oluyor. Doğubayazıt içinde geçen kanalların bir türlü ıslah edilmemesi, taşkınlara davetiye çıkarıyor.
Doğubayazıt´ta naylon ve branda satışı yapan Veysi Çelik isimli esnaf, satışların oldukça fazla olduğunu söyledi. 
Vatandaşların kış mevsiminde ev, işyeri ve ahırların üzerinin naylon ve branda ile kapattığını araç ve samanlarında korunması için naylonla branda kullanıldığını kaydeden Çelik, her yıl tonlarca naylon ve branda sattıklarını söyledi.
Veysi Çelik, ?Naylon fiyatları kalınlığına göre 2 ile 6 lira arasında değişmektedir. Brandanın ise 9 ile 13 lira arsında değişmektedir. Bizim satışlarımız sonbahar aylarında artmaktadır. Diğer zamanlarda çok az satış yapılır. Yaklaşık 2-3 ay çok yoğun satış oluyor. Vatandaşlar kış hazırlığı için naylon ve branda alıyor. Ben bir sezonda yaklaşık 50 60 tona yakın branda ve naylon satıyorum? dedi.
Naylon alan Mehmet çelik isimli vatandaşta, kış mevsimi öncesinde branda alarak hayvan barınağı yaptığını söyledi. Tahtalardan yapılan hayvan barınağının üzerini branda ile kapattığını söyleyen Çelik, ?Sobnahar mevsiminde naylon ve branda çok önemlidir. Soğuktan ve yağışlardan korunmak için herkes alıyor. Kimi camını naylonla kapatıyor, kimi kapısını, kimileri evinin damını, kimileri ahırını? dedi.
/resimler/2015-10/30/1107565692211.jpg
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —