İlginizi Çekebilir
Vali Yerlikaya Maliyet Muhasebesi Uygulamaya Başladı
Köy Yolları Asfaltlanacak?
Vali Yerlikaya Maliyet Muhasebesi Uygulamaya Başladı
Köy Yolları Asfaltlanacak?
Köy Yolları da ıhale Usulü Yapılacak
Doğubayazıt Gazetesi
Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, önümüzdeki yıldan itibaren köy yollarının asfaltlanacağını belirtti.
Vali Yerlikaya, 2010 yılında yapılan çalışmalar ile 2011 yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi verdi. Vali Yerlikaya Özel ıdare ekipleri tarafından yapılan yolların daha pahalıya geldiğini söyledi.
2010 yılı içinde 1250 km stabilize yol yaptıklarını belirten Vali Yerlikaya,
geçen yıllarda mobil ekiplerle yapılan çalışmaların ağır maliyetlerinden yakındı.
Vali Yerlikaya, ?kendi ekiplerinizle iş yaptığınız zaman, sadece çalışanın maaşı ve mazotu hesaplarsanız, gerçek maliyet ortaya çıkmaz. Aracın bakımı, benzini, arızası, çalışanın maaşı, mesaisi derken ciddi maliyetler ortaya çıkıyor? dedi.
ıhale yoluyla yapılan iş ve hizmetlerin daha ekonomik olduğuna dikkat çeken Yerlikaya ?dolayısıyla bu işleri hizmet alımı yoluyla yaptığınız zaman kar etmek mümkündür. Hizmet alımı şekilde yapılan faaliyetler yaklaşık % 33 oranında avantajlı oluyor? şeklinde konuştu.
Bu yıl yapılan yollarla birlikte yolların büyük bir bölümünün yapıldığı belirten Vali Yerlikaya, bu yolları korumak için bundan sonraki süreçte asfaltın şart olduğu kaydetti. Yerlikaya, aldıkları asfalt plentinin Nisan ayından itibaren asfaltlama çalışmalarına başlayacağını sözlerine ekledi.
Ağrı Valisi Ali Yerlikaya 2011 yılı için okulların onarımları için 5 milyon TL?lik bir bütçe ayırdıklarını kaydeden Vali Yerlikaya, bütün köy okullarında kat kaloriferi sisteminin kurulacağı ve lavaboların içeri alınacağını söyledi.

-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,90% 0,04
-
EURO
53,42% 0,09
-
GRAM ALTIN
6557,44% -1,38
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
Egazete
- Çarşamba 19.1 ° / 3.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 21.1 ° / 5.7 ° Güneşli
- Cuma 20.4 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
27.05.2026
- İMSAK 02:49
- GÜNEŞ 04:38
- ÖĞLE 12:10
- İKİNDİ 16:05
- AKŞAM 19:32
- YATSI 21:13




