Tarih: 10.10.2024 11:23

TÜRKİYE'NİN 82. İLİ OLACAK İLÇE BELLİ OLDU! İŞTE 82 PLAKALI İL

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de 82 plakalı il konusu sık sık gündeme geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından il olma kriterlerini Taşıyan birçok ilçenin yeni ile olacağı konuşuluyor. Bir ilçenin il olabilmesi için sadece nüfus yoğunluğu yeterli olmuyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aranan tüm kriterlerin karşılanması gerekiyor. Bu kriterleri karşılayan çok sayıda ilçe var. Peki hangi ilçe 82 plakalı il olacak? İşte Türkiye'nin 82. İli...

Türkiye'de 82. İl olacak ilçe meraklı araştırılıyor. Nüfus yoğunluğu bakımından il olma kriterlerini karşılayan çok sayıda ilçe bulunuyor. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sadece nüfus kriteri il olmak için yeterli olmuyor. Bunun yanı sıra bir ilçenin sosyal ve ekonomik gelişimi, kültürel yapısı, tarihi yapısı da il olmak için büyük önem taşıyor. Peki ile olmaya adayı ilçeler hangileri? Türkiye'nin 82. İli hangi ilçe olacak?

TÜRKİYE'DE İL OLMA POTANSİYELİNE SAHİP İLÇELER

Türkiye'de il olma potansiyeline sahip çok sayıda ilçe bulunuyor. Ancak TÜİK'in aradığı tüm kriterleri taşıyan ve il olmaya en yakın ilçeler şu şekilde:

LÜLEBURGAZ

ÇERKEZKÖY

KAPAKLI

DARICA

BANDIRMA

İNEGÖL

BERGAMA

SOMA

ÖDEMİŞ

MANAVGAT

ARSUZ

KAHTA

SURUÇ

MİDYAT

CİZRE

ERCİŞ

DOĞUBAYAZIT

FATSA

BAFRA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —