İlginizi Çekebilir
TURİSTİK YERLER OLMASAYDI HALİMİZ NİCE OLURDU
DOĞUBAYAZIT'IN GURURLARI İSHAKPAŞA SARAYI, AĞRI DAĞI, AHMEDE XANİ
NEZİR ÇELİK YAZIYOR
Bir tarafımızda muhteşem tarihi İshakpaşa Sarayı ,karşımızda ise tüm azametiyle semaya yükselen Ağrı Dağı.
Bu iki şaheser manzara bütün sıkıntılarımıza değer. Bunlar olmasaydı kimsenin bizden haberi bile olmazdı.
Ağrı Dağı sayesinde Doğubayazıt dünyada tanınmıştır. Tırmanış ve temaşa için her yıl Ağrı dağına gelen yabancı misafirlerden Doğubayazıt halkı çok şey öğrenmiş yada almıştır.
Yine tarihi İshakpaşa Sarayı için ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirler sayesinde Doğubayazıt dışarıya açılmış ve turizm gelirleri nedeniyle de az da olsa bir takım gelirler elde edilmiştir.
Milli Park olarak ilan edilen AĞRI Dağı'nın hedeflenen program doğrultusunda organize edilmesi gerekir. Yıllardır bu konuda bir çalışma başlatılmadı.
Sonuç itibariyle ünlü İshakpaşa Sarayı da hak ettiği yere gelememiştir. Halen saray'da dil bilen bir eleman bile bulunmuyor. Bu şaheserin bu şekilde ihmal edilmesi görenleri hayretler içinde bırakmaktadır.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,17
-
EURO
51,10% 0,00
-
GRAM ALTIN
6256,26% 0,17
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Egazete
- Cuma 5.8 ° / 1.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 4.6 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
27.03.2026
- İMSAK 04:29
- GÜNEŞ 05:54
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 15:48
- AKŞAM 18:33
- YATSI 19:52




