T.C. DOĞUBAYAZIT KAYMAKAMLIĞI

T.C. DOĞUBAYAZIT KAYMAKAMLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Doğubayazıt Belediyesi resmi internet sitesi ve bazı sosyal medya organlarında belediyenin borçlarına ilişkin bilgiler üzerine kamuoyuna açıklama?

Değerli halkımıza hizmet etme şerefine nail olduğumuz 26 aylık dönemde, milletin kaynaklarını yine milletin kendisine en iyi şekilde hizmet olarak sunmak gayreti ve derdi ile gece gündüz Doğubayazıt merkezli projeler gerçekleştiren belediyemiz, birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip 3 bin yıllık kadim şehrimizde aşağıda maddeler halinde sıraladığımız adına yakışır çalışmaları hayata geçirmiştir:

Temel Belediyecilik Hizmetleri?

-              20 yılda sadece 8 kilometresinde asfalt çalışması yapılan Doğubayazıt´ta, 2017´den itibaren başlatılan çalışmalarla 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 21 kilometrelik bir alan sıcak asfalta kavuşmuştur. 

-              2017´den itibaren şehrin en ücra köşelerini yaya ve araç trafiğine uygun hale getiren belediye ekiplerimiz, 457 kilometreyi bulan stabilize yol çalışmalarıyla ulaşım ağını genişletmiştir.

-              İlçemizde 2017´de başlattığımız kilit parke taşı döşeme çalışmalarıyla 234.600 metrekarelik bir alan parke taşıyla kaplanırken, 79.290 metrekare de kaldırım çalışması yapılmıştır.

-              Doğubayazıt´ın yıllardır devam eden içme suyu ve atık su sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla görevlendirmeyle birlikte belediye bütçemizden 10 milyon liralık kaynak ayırdık. Bu kapsamda hazırlanan iki büyük projeyle, ilçenin 91 kilometrelik içme suyu şebekesi ile 25,5 kilometrelik atık su şebekesini tamamen yeniledik.

-              Dönemimizde temizlik hizmetleri köylere kadar uzandı. Kendi katı atık aktarım tesisimizi kurarak, ilçedeki bütün çöp kutuları ve konteynerlerini yeniledik.

  Çevre Düzenleme, Peyzaj ve Kent Estetiği Çalışmaları?

-              Belediye ekiplerimizce ilçe genelinde başlatılan peyzaj çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde ve mahallelerde, içerisinde oyun alanları, yaya ve bisiklet yolları ile dinlenme alanları olan 6 adet park inşa edilmiştir.

-              Peyzaj çalışmaları kapsamında şehir merkezinde toplam 5000 metre refüj düzenlemesi yapılmış olup, refüj içleri tamamen süs bitkileri ve fidanlarla yeşillendirilmiştir.

-              Tarihi geçmişi ve güçlü maneviyatıyla İslam medeniyetlerine beşiklik eden Doğubayazıt´ta başta Şehir Mezarlığı olmak üzere, toplam 5 mahallede 1 milyon liralık kaynakla mezarlık çevre düzenlemesi yapılmıştır.

-              Tarihi İshak Paşa Sarayı yolunun 5100 metrelik kısmıyla şehir merkezinde ağaçlandırma çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında 142.167 adet fidan dikilmiştir.

-              Yaklaşık 4 milyon liralık dev bütçeyle hayata geçirdiğimiz çevre düzenleme ve peyzaj                                            çalışmalarının en güzel kısmını oluşturan dekoratif aydınlatmalar, şehrimizin güzelliklerini gün yüzüne çıkarmıştır.

- İnegöl Caddesi, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının ardından dekoratif led aydınlatmalarla süslenmiştir.

Doğalgazı ilçemize kazandırdık?

-              Modern dünyanın vazgeçilmez enerji ve ısı kaynağı doğal gaz, yapılan son çalışmalar ve kontrollerle birlikte ilçe halkının hizmetine sunulmaya başlandı. İlçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan doğalgazın kullanılmasıyla birlikte hava kirliliği de büyük oranda azaldı.

Akıllı Duraklar?

-              Belediyemizin ulaşım hizmetleri kapsamında, ilçe merkezindeki ana caddelerimize modern teknolojiyle donatılan, internet erişimli, her birinde 4 adet klima ve güvenlik kamerası bulunan kapalı duraklar yerleştirildi. Şehir merkezindeki eski durakların yerlerine ise 65 adet yeni durak ile 14 adet levhanın montajı yapıldı.

Şarj İstasyonları?

-              Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla İnegöl Caddesi´ne ?Engelli Şarj İstasyonları? kurduk. Akülü engelli araçların şarj sorununu ortadan kaldıran istasyonlarda aynı zamanda eğlenceli ve tanıtıcı videolar da izlenebiliyor.

Sahipsiz Hayvanlar için Modern Bakımevi?

-              Belediyemiz tarafından sokak ve yaban hayvanlarını koruma altına almak ve tedavilerini üstlenmek amacıyla 1,5 milyon liralık maliyetle ?Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi Koruma Merkezi ve Bahçeli Yaşam Alanı? inşa edilmiştir.  

Bölgeye örnek olacak?

-              Hayvancılık potansiyeli yüksek olan ilçemize, bölgenin en büyüklerinden biri olarak gösterilen Doğubayazıt Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı´nı kazandırdık. 

Eğitime Destek Çalışmaları?

-              ?Geleceğin dünyasına ayak uyduran, çalışan ve üreten bir nesil yetiştirmek? hedefi doğrultusunda başlattığımız çalışmalar kapsamında, ilçemizde eğitim veren 6 okulumuza 350 bin liralık bütçeyle bilişim ve teknoloji sınıfı kurduk.

-              İlçe genelinde başlattığımız eğitim şartlarını iyileştirme çalışmaları kapsamında, fiziki alt yapısı eksik veya olmayan eğitim yuvalarını tamamen yenileyerek modern bir görünüme kavuşturduk.

-              Kültürel birikimini artıran, okuyan ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek amacıyla mevcut okul kütüphanelerine 10.000 adet kitap desteğinde bulunduk. Düzenlenen gezilerle de ana okul ve ilkokul öğrencilerini kütüphane ile tanıştırdık.

-              Gelecek nesillerin ?temiz çevre? bilinciyle yetişmesi için köyler de dahil ilçe genelinde 100 okula yeni çöp kovaları ve banklardan oluşan modern park, bahçe ekipmanları yerleştirdik.

Sosyal ve Kültürel Belediyecilik?

-              Belediyemiz, 2017´de yapılan görevlendirmeyle birlikte temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında da toplumun her kesimini kucaklayan projeleri hayata geçirmiştir.

-              Hoş Geldin Bebek? projesi ile doğum yapan annelere ve bebeklere çeşitli hediyeler verdik.

-              ?Belediyemle Geziyorum Sıhhat Buluyorum Projesi? kapsamında, başta kadın ve çocuklar olmak üzere ilçe halkımıza yönelik ücretsiz kaplıca gezileri düzenledik.

-              Belediyemiz tarafından ilçemizde nitelikli iş gücü potansiyelini artırmak amacıyla çeşitli branşlarda ücretsiz kurslar açtık.

-              Başta yetim aileler, engelli bireyler ve bayanlar olmak üzere toplumun bütün kesimlerini kucaklayan yemekli programlar düzenledik.

-              Belediyemizin yüzde 33 ortaklığı bulunan ve ilçemizin sosyal yaşamına renk katan Doğubayazıt AVM´nin açılışını 10 Ağustos 2018´de gerçekleştirdik.

-              Yetim aileler, engelli bireyler ve ihtiyaç sahibi öğrencilere sosyal yardımlar yaptık.

-              Hem çocuklar hem de büyükler için sinema, tiyatro ve animasyon gösterileri düzenledik. Mayıs 2018´de düzenlenen ?Köy Çocuklarına Oyun Şenliği? kapsamında ise, köy ana okullarında okuyan çocuklarımızı ilçemizde misafir ettik.

-              Belediyemizin kültür etkinlikleri kapsamında şehir gezileri düzenledik.

-              2017´de Ramazan ayı boyunca şehir merkezi ve ilçemizin tarihi yerlerinde kurulan iftar çadırlarında günlük 600 kişiye yemek ikramı yapılmıştır.

-              10 Haziran 2017 tarihinde ise kardeş şehrimiz İnegöl Belediyesi´nin de katılımıyla 3.000 kişilik iftar programı düzenlenmiştir. 

-              Ramazan etkinliklerimiz 2018´de de devam etmiş olup, Hükümet Konağı yanında kurulan iftar alanında günlük 1.000 kişiye yemek ikramında bulunulmuş, iftar sonrası ise çocuklar için çeşitli meddah hikayeleri, ilahiler, orta oyunları ve eğlenceli yarışmaların yer aldığı programlar sahnelenmiştir. 

-              25 Mayıs 2018 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca şehir merkezindeki iftar çadırında yine 3.000 bin kişinin katılımıyla kardeşlik iftarlarının ikincisi düzenlenmiştir. 

-              Belediyemiz Sosyal Hizmetler Birimince Ahmed-i Hani Türbesi´nde her Cuma çorba ikramı yapılmıştır.

Festivaller ve Şenlikler? 

-              2017 ve 2018 yıllarında ?Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Fesitivali? düzenlenerek festival boyunca çeşitli kültürel, sanatsal etkinlikler, konserler, söyleşiler ve yarışmalar yapılmıştır. 

-              3 Mart 2017´de Grup Tillo Ahmed-i Hani Konseri düzenlenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

                                                   Doğubayazıt Kaymakamlığı

/resimler/2019-5/2/0947274340094.jpg



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor