Tarih: 11.01.2013 10:47

Serhat illerimiz EMITT`le keşfedilmeyi bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Anadolu`nun; keşfedilmemiş görkemli doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi değerlerini barındıran Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illeri, 2013 EMITT Fuarı`nda yerlerini almaya SERKA’nın koordinatörlüğünde hazırlanıyor.
24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT`e bu yıl Doğu Anadolu`nun serhat illeri Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır, Serhat Kalkınma Ajansı’nın koordinatörlüğünde katılıyor. 2013 EMITT Fuarı`nı ziyaret eden turizm profesyonelleri ve ziyaretçiler, serhat kentlerimizin büyüleyici güzellikteki doğal, kültürel ve tarihi hazineleriyle buluşacak. Fuara Ağrı Valisi Dr. Mehmet TEKİNARSLAN,Kars Valisi Eyüp TEPE, Ardahan Valisi Seyfettin AZİZOĞLU, Iğdır Valisi Ahmet PEK, Kars Milletvekilleri Ahmet ARSLAN ve Yunus KILIÇ, Kars Belediye Başkanı Nevzat BOZKUŞ, Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY,SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin TUTAR, Iğdır, Ağrı ve Ardahan Vali Yardımcıları Ercan ATEŞ, Şenol KAYA ve Deniz PİŞKİN, Kültür ve Turizm Müdürleri Muhsin BULUT, Hakan DOĞANAY, İsmail MOR, Osman ENGİNDENİZ ve Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat AKKUŞ katılımlarıyla destek verecekler.
Eşsiz bir coğrafya, benzersiz bir tarih
Doğu Anadolu`nun yüksek platoları üzerine kurulu, doğal yapısıyla Güney Kafkasya`nın kendine özgü coğrafi özelliklerini barındıran Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır şehirlerinin benzersiz kültürel ve doğal hazinelere sahip olduğunu ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, Ağrı Dağı, Ani Antik Kenti, Kars Kent Merkezi, İshakpaşa Sarayı, Sarıkamış Kayak Merkezi, Ardahan Şeytan Kalesi, Iğdır Ejder Kervansarayı ve Çıldır Gölü`nün öne çıkan turistik merkezler olduğunu belirtiyor.
Serhat şehirlerimiz Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır`ın bulunduğu bölgenin tarih boyunca ticari geçiş yollarının merkezinde olması nedeniyle `kavimler kapısı` niteliği taşıdığı ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yaptığını dile getiren Aydın, açık hava müzesi özelliğine sahip serhat şehirlerimizin kültür turizminin yanı sıra dağcılık, trekking, yayla turizmi, botanik turizmi, inanç turizmi, kuş gözlemciliği ve kış turizmi bakımından sınırsız imkanlar sunduğunu, modern konaklama seçeneklerinin yanı sıra her türlü konaklama talebine uygun seçeneklerin de yer aldığını sözlerine ekliyor.
Dünyanın 5. büyük fuarı
Dünyada ve Türkiye`de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı`nda düzenli olarak boy gösteriyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT Fuarı`na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye`nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.
EMITT Fuarı: EMITT Fuarı ilk kez 1997 yılında İstanbul’da TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi’nde Voyager - Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla gerçekleştirildi. 1998 yılında Voyager adıyla gerçekleştirilen fuar üçüncü yılına girerken hızla büyüdü ve 1999’da TÜYAP Beylikdüzü’ne taşınarak 4 salonda 7000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi. Fuar, 1999 yılından bu yana EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı adıyla düzenlenmektedir. Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Fuar, önümüzdeki dönemde gerek yurtdışı gerekse yurt içinde farklı projeleri hayata geçirmeyi planlamaktadır. 2009 yılında dünyanın önde gelen fuar kuruluşlarından biri olan ITE Group PLC ile işbirliğine giden Ekin Fuar A.Ş., güçlenerek daha da büyüyen EMITT Fuarı ile hedefleri yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —