SERHAN ASKER VE HALK TV.YE DAİR.!

SERHAN ASKER  VE HALK TV.YE DAİR.!

HALK’TAN, HALK TV’YE TEPKİ

FIRAT BEYAZIT ÇELİK

      Halk TV.de hafta sonları yayımlanan Görkemli Hatıralar ve bu programın yapımcısı Serhan Asker, diye bir şahıs var. Ne yalan söyleyeyim vaktim oldukça ben de seyir ederdim, eleştirdiğim çok konuları olurdu ama, son Doğubayazıt İshakpaşa sarayında yaptığı canlı yayında iyice işin cılkını çıkarttı ve Biz Ağrı’lıları ve Doğubayazıt’lılara hiçte yakışmayan bir yayın yaptı. 

Bu nedenle de çokta tepki aldı.

       Yayın başladıktan bir saat sonraya kalmadan çok sayıda dost, arkadaş hemşerilerden telefon aldım. “Bu ne rezalet” diye tepkilerini dile getirdiler. “Bana değil, tepkilerinizi Serhan Asker’e mesajla bildirin” dedim, “mesajlarımızı okumuyor” dediler.

         Serhan Asker’e diyeceklerimi abartmadan, uzatmadan kısaca sıralıyım:

        “Bu senin alışkanlığın olabilir, bir yerde yayın yaparken, bulunduğun yerdeki yöreye ait bilim insanlarını, sanatçılarını, siyasilerini değil de, alakası olmayan insanları getirip o yöreye ait kültürünü bilmeyen,tanımayan kişilerden medet umuyorsun, ama olmuyor.

         Hele Doğubayazıt’ta yaptıkların hiç tutmadı ve tam anlamıyla baltayı taşa vurdun.

         Bak Serhan Asker, sen ya da senin bağlı bulunduğun kanal sevsede  sevmesede bizim yöreye ait siyasilerimiz, dengbejlerimiz, sanatçılarımız,bilim insanlarımız vardır, isimlerini sana tek tek anlatacak değilim ki, bu sanatçılarımızın bazıları Türkiye dışında kendini aşmış ve dünyanın bazı yerlerinde bile nam salmışlar. 

Daha evvelde gelmiştin İshak paşa sarayın eteklerinde yayın yapmıştın ve yine acemi bir asker gibi davranmıştın.Sen bu acemi askerliğini daha bitirmeden Ağrılılar ve Doğubayazıt’lılar senin teskereni eline verdiler.

           Bundan yıllar evvel rahmetli Savaş Ay’da gelmiş, Doğubayazıt’ta o muhteşem İshak paşa sarayında canlı yayın yapmıştı, her kesimi toparlamıştı, ve hatta Gazetemiz sahibi Nezir Çelik’te davetliler arasında yerini almıştı. 

O kadar anlamlı ve güzel bir program yapmıştı ki, bu takdire şayan görüldü, iş insanlarımızdan Ertuğrul Eryılmaz ona jest yapıp, Doğubayazıt’ta yaptırdığı bir Liseye Savaş Ay adını verdi. Yani demem o ki, Doğubayazıt halkı yapılan anlamlı iyilikleri unutmayıp, bunu eserleştiriyorlar.”

            SERHAN ASKER, SERHAN ASKER...

         Biz isterdik ki, Mem-Zini Araştırmacı-Yazar Mehmet Gültekin anlatsaydı, biz isterdik ki, Ehmede Xanı’yı Araştırmacı-Yazar Nihat Gültekin Anlatsaydı, biz isterdik ki, Doğubayazıt’ı (BAZİD)’i Yunus Agıri’nin türküleri ile dile gelseydi. Biz isterdik ki, İshak paşa sarayını içimizde olan ve çok iyi bilen yazarlarımız anlatsaydı. 

Ama sen ne yaptın? 

Yabancı bir Belediye başkanını getirdin, özümüzü bilmeyen bir siyasiyi getirdin, ne bir Belediye başkanımızı çıkarttın, ne de bir siyasimizi davet ettin, ayıp mı ettin, hem de alasını yaptın. Tam aksisini yaptın, kör-sağır geldin, yarım-yamalak gittin.

Halka olan güvenini yitirdin. Belki kendine yakışanı yaptın, ama bize yakışan hiç bir şey yapmadın..

        Neyse sana ve senin gibilerine diyeceğim bu kadar, daha fazla ne kendimi, ne de okurlarımı yorayım, yinede takdiri Ağrı ve Doğubayazıt halkınındır..!



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor