Tarih: 23.07.2017 12:57

SAĞLIKTAKİ SORUNLARDAN ETKİLENEN İŞ ADAMINDAN DEV YATIRIMLAR?

Facebook Twitter Linked-in

Doğubayazıt´lı İş adamı Cemal Can, Doğu Anadolu Bölgesinin sağlık alanında en büyük sorunlarından biri olan ve bölge halkının tedavi için uzak şehirlere gittiği ?Yeni doğan çocuk bakım ünitesi´ni kendi memleketi olan Doğubayazıt ilçesine kurdu

Sağlıktaki sorunlardan etkilenen iş adamından dev yatırımlar

/resimler/2017-7/23/1258394207818.jpg

Türkiye ekonomisi başta olmak üzere Doğubayazıt ekonomisine 44 yıldır büyük bir katkı sağlayan Can Holding, 2008´de ilçede kurduğu özel hastanesine Doğu Anadolu´da bir ilki gerçekleştirerek ?yeni doğan çocuk yoğun bakım ünitesi ´kurdu.

Bölge Halkının ve kendi akrabalarının yaşadıklarından etkilenen cemal Can´ın bu nedenlerle ilçeye bu bakım ünitesini kurma kararı aldığı ve diğer sevklerin azalması için anjiyo ve yeni hastane projelerinin olduğu öğrenildi.

Doğubayazıt ilçesi ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan Can Holding Doğu Anadolu Bölgesi´nde özel hastaneler ve kamu hastanelerde bulunmayan 3´ncü basamaklı Amerika Birleşik Devletlerinden her biri 15 bin dolar değerinde olan bebekler için 25 adet çocuk yoğun bakım ünitesi getirdi. İlçede bulunan özel hastanenin yeni yapılan yoğun bakım ünitesinde kurulan küvezler bölgede bir ilk olma özelliğini taşıyor. ?Yeni doğan çocuk yoğun bakım ünitesi´ önümüzdeki hafta yapılacak açılışın ardından hastaları kabul edecek. Can Holding Sağlık Grup Başkanı Cemal Can, hastanenin 2008 yılında kurulduğunu ve tek amaçlarının ilçe halkına hizmet etmek olduğunu söyledi. Ağrı başta olmak üzere Doğubayazıt ve bölgeye 2 hastane yapacaklarını dile getiren Can, Doğu Anadolu Bölgesi´nde üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde bulunmayan beyin anjiosunu Ağrı´ya getireceklerini belirtti.

?Bir hastanın buradan çıkıp Erzurum ve Elazığ´a gitmesini istemiyoruz´

/resimler/2017-7/23/1259009989427.jpg

Hastanede kurdukları yeni doğan çocuk yoğun bakım ünitesi küvezlerine 6 milyon lira harcadıklarını ve  en büyük amacının ilçede ve bölgede bulunan vatandaşların bebeklerini Erzurum ve Elazığ´a götürmelerine engel olmak istediklerini ifade eden Can, ?Yaklaşık olarak 6 milyon lira yatırım yaptık,  bu yatırımımızın sebebi Doğubayazıt´ta doğum yapan kardeşlerimiz ve hemşerilerimiz Elazığ´a, Kahramanmaraş´a ve Ankara´ya gitmesinler. Biz bu hizmeti vatandaşlarımıza sağlayalım diye bu hastanede bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hem devlet kurumlarında hem de halkımızdan destek görüyoruz. Devletimizde bu konuda bize çok destek verdi. Bizim kurduğumuz bütün cihazlar ABD´den geliyor. Hepsi son model 1´nci, 2´nci çocuk yoğun bakım ünitesi küvezlerini bile 3´ncü basamak olarak aldık. Bir hastanın buradan çıkıp Erzurum ve Elazığ´a gitmesini istemiyoruz. Burayı bütün insanlarımıza faydalı olsun diye açtık? ifadelerini kullandı.

?Toplam maliyeti 5-6 milyon civarında oldu´

/resimler/2017-7/23/1259215927419.jpg

Başta Ağrı ve ilçeleri başta olmak üzere komşu illerden birçok hastanın Doğubayazıt´a akın edeceklerinin kaydeden Can, ?Ağrı ve ilçeleri Patnos, Van´ın ilçeleri Muradiye ve Çaldıran, Iğdır ve ilçesi Aralık Kars´a kadar yetebildiği kadar, küvezlerimiz yetmese de Sağlık Bakanlığından 36´ya çıkacak diye sözde aldık. Allah´ın izniyle 36´ya da çıkaracağız. Yatığımız bu yatırımın tek amacı hizmettir. Halkımızın ve insanlarımızın dışarıya çıkmaması ve gidip Elazığ ve Malatya´da perişan olmamasıdır. Benim geçmiş yıllarda yeni doğan yeğenim rahatsızlandı, Elazığ´a götürdüler, Elazığ´a götürülürken ben İl Sağlık Müdürlüğü´ne gittim.  Sağlık Müdürü Ağrı´da bir küvez yok dedi. Bende ben yapacağım diyerek hesapladım toplam maliyeti 5-6 milyon civarında oldu. Bizde ilçemize tereddütsüz bir şekilde yatırım yapmaya başladık. Nasip oldu yaptık bitirdik, bu hafta veya önümüzdeki hafta da hasta almaya başlayacağız? şeklinde konuştu.

?Cihazların hepsi Amerikan cihazlarıdır´

/resimler/2017-7/23/1300158428410.jpg

Cihazların en üst düzey cihazlar olduğunu ve bunların Amerika Birleşik Devletleri´nden aldıklarını anlatan Can, ?Bizde olan cihazların hepsi Amerikan cihazlarıdır. Bu cihazlarımız en üst seviyedeki cihazlarımızdır. 15 bin dolar vererek en üst seviyedeki küvezleri aldık. Birinci basamak cihazları 5-6 bin dolara alabilirdik. Ama biz hepsini 3´ncü basmağa göre cihazlar aldık. Üniversiteler de hangi tür cihazlar varsa bizde de aynı cihazlar vardır. 250 gramlık bebeği de sevk etmiyoruz. Hastanemizde yaptığımız bütün yatırımlar en üst seviyededir. Örneğin Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi´nde veya Acıbadem Üniversitesi Hastanesi´nde, İstanbul´da ne gerekiyorsa bizim bu hastanemizde aynısı vardır. Bir hastanede ne gerekiyorsa hiçbir şey eksik bırakmadan alıyoruz ve süreklide yeniliyoruz. Emarımızı aldık, yenilemek için 2´ncisini de istedik. Röntgen cihazımızı bir daha değiştirdik. Tüm cihazlarımızı yeniliyoruz, eski cihazlarla devam etmiyoruz? diye konuştu.

?Hedefimiz bu bölgeye 2 tane hastane daha kurmaktır´

İlçe halkının hastaneyi sahiplendiğini ve hiç kimseden yüksek ücretler talep etmediklerini anlatan Can,? Hastanemizde 152 çalışanımız bulunmaktadır. Bizim yatırımlarımız devam edecektir. Değişik sektörlerde de yatırımlarımızı yapacağız. Allah nasip ederse hastanemizi daha da güzelleştireceğiz. Yeni bir emar sipariş ettik. Beyin anjiyosunu yapacak emar alıyoruz ve 3 aya kadar bunu kuracağız. Bu beyin anjiyosunu getireceğiz, bu Ağrı ve Erzurum´da da bulunmuyor. Erzurum, Ağrı ve Iğdır´dan hastalar anjiyo için buraya gelip muayene olup gidecekler. Bu emar sadece üniversite hastanelerinde vardır. Onun dışında hiçbir yerde ve hastane de bulunmuyor. Halkımızın ve devletimizin desteği ile bir şeyler yapacağız. Bu bölgeye farklı yatırımlarımızda olacaktır. Hedefimiz bu bölgeye 2 tane hastane daha kurmaktır. Ağrı, Iğdır ve Van illerinde olabilir. Biz buralara yatırım yaparken zoru da başarmaya çalışıyoruz. Hakikaten de zordur. Ekip getirmek, bir cihazın arıza verdiği zaman ekibin olmaması, dışarıdan getirilmeleri bunların hepsi külfettir. Ama bunlara rağmen yinede yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz? dedi.

Abdullah SÖYLEMEZ Şerif KARAOĞLAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —