Mehmet Koç
Kabul etmek gerekir ki Sayın İbrahim Çeçen sayesinde Ağrı, Üniversite şehri oldu.
Neden Üniversite şehri oldu? çünkü bu gün Ağrı'nın her ilçesinde Ağrı Üniversitesinin fakülte ve yüksekokulları bulunuyor da ondan.
Bir kaç yıl öncesine kadar tabiri caiz ise emekleyerek gayret eden Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi, Rektör Abdulhalik Karabulut'un yönetiminden bu yana adeta şahlandı.
Ağrı IC Üniversitesi, bu dönemde hem ülke içinde ve hem de dünyada hızla tanınmaya başlandı.
Öte yandan Ağrı IC Üniversitesi, mutat eğitim dışında, vatandaşların günlük yaşamları ile de yakından alakadar olunca, halk tarafından da takip edildi, danışıldı ve sürekli bilgisine ve danışmanlığına başvurulur hale geldi.
Aslında çoğu kişi farkında değil, özellikle engelsiz yaşam konusunda öylesine ciddi ve örnek çalışmalar yapıldı ki, bunun sonucunda ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLÜNE layık görüldü.
Yine özellikle 15 Temmuz ruhunun yaşatılması, tarımsal verimin artırılması için çiftçilerin eğitilmesi, ekonomide geri dönüşüm çalışmaları, çocuklara yönelik yüzme gibi eğitimler, mucit öğrencilere proje destekleri, engelli insanlara katkı ve bir çok alanda düzenlenen kurslar ile Ağrılıların yaşamını kolaylaştırmaya ciddi katkılar sağlanmıştır.
Bütün bu gelişmeler nedeniyle Ağrı IC Üniversitesi, öğrenciler için ilgi odağı haline gelmiş ve her geçen gün öğrenci tercihi daha da artıyor.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile bakanlar, YÖK başkan ve üyelerinin ve yüksek dereceli kamu görevlilerinin, üniversiteyi düzenli bir şekilde ziyaret etmeleri, üniversitenin kalite ve başarısından kaynaklanıyor.
Öte yandan öğretim kadrosu ve öğrenci sayısı da bu çalışmalara muvazi olarak devamlı artış göstermiştir.
2017 yılında Ağrı IC Üniversitesinde sadece geçici görevli 4 Prof. görev yaparken, bu gün tam 26 Prof. mevcuttur. Aynı şekilde Doç. kadrosu da 3 kat artarak 48 olmuştur.
Daha da önemlisi 2017 yılındaki makale sayısı 53 iken, Ekim 2020 itibariyle makale sayısı 126 yükselmiştir.
Artan ilmi çalışmalar yanında, fiziki büyüme de büyük ölçüde sağlanmıştır.
Halen üniversitede, 8 fakülte, 6 Yüksekokul, 6 MYO, 3 enstitü mevcut olup, bunların doluluk oranı da % 98 seviyesine kadar yükselmiştir.
Bir başka büyüme bulgusu ise, URAP tarafından yapılan dünyadaki tüm üniversiteler arasındaki sıralamada göze çarpıyor.
2017 başında dünya üniversiteleri arasında 8 bininci sıralarda iken, bu gün 3 bininci sıraya kadar yükselmiştir.
Halen bin dolayında akademik ve idari personeli ve 13 bini aşkın öğrenci sayısı ile, Türkiye'deki 95 Üniversite arasında 55. sırada bulunuyor. 2017 yılında ise Türkiye'nin 54 üniversitesi arasında 54. sırada idi. Sondan birinci.
Demek ki istendiğinde oluyormuş. Yeter ki işin başında yetenekli, girişimci, sorumluluk sahibi ehil kamu görevlileri olsun.
Kabul etmek gerekir ki bütün bu inkişaf, Rektör Prof. Dr. Sayın Abdulhalik Karabulut döneminde sağlanmıştır.
Rektör Abdulhalik Karabulut, sadece üniversiteyi yönetmekle kalmıyor, aynı zamanda devamlı halk ile diyalog halinde olup Ağrı'nın sorun ve sıkıntıları ile de yakinen alakadar olan bir hoca.
Ağrı Dağı, Nuh'un Gemisi, Ahmede Hani hakkında düzenlediği toplantı ve sempozyumlarla da, ilimizin ve bölgemizin kalkınması için ciddi katkı sağlamıştır.
Sonuç itibariyle Sayın Karabulut, iyi bir halk adamı ve fedakar bir öğrenci dostudur.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Ağrı
25.11.2024