Tarih: 24.04.2011 00:00

?ıpek Yolunu Kucaklamak?

Facebook Twitter Linked-in

?ıpek Yolunu Kucaklamak? Koşusu Türkiye ayağı,


Doğubayazıt?ta tamamlanacak


         Ev sahipliğini şe Home Expedition ın yaptığı, Çin Dağcılık Derneği ve Tayvan merkezli Dünya Keşif ve Koruma Derneği tarafından organize edilen, "ıpek Yolunu Kucaklamak" koşusuna katılan sporcular, Bolu?ya ulaşacaklar.


         ınsanlık tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan koşunun liderliğini 4 çöl maratonunu birincilikle bitiren şe Home Expedition (şE) kurucularından Kevin Lin (Tayvan) üstlenirken, ekibinde Gobi Atacama Çölü nü koşan Jodi Bloomer (Kanada), Çin 100 kilometre şampiyonu Bin Bai (Çin) ile çevre duyarlılığı için 18 ardışık koşu tamamlamış olan Jun Chen (Çin) yer alıyor.


         Sporcular, amaçlarını 9 bin kilometrelik ticaret güzergahı olan ıpek Yolu nu geçerek, Çin de uzun zamandır etkisini gösteren kuraklık ve içme suyu sıkıntısına dikkat çekmek olduğunu belirtiler.


         Yaklaşık 150 gün sürecek olan koşuda dün Düzce ye varan koşucular, maratona 20 Nisan da ıstanbul Sultanahmet Camii nin önünden başladı. Sporcular, Bolu ya, 30 Nisan da Amasya ya, 7 Mayıs ta Erzincan a, 9 Mayıs ta Erzurum a, 12 Mayıs ta Ağrı ya ve 14 Mayıs ta Doğubayazıt ta varmayı planlıyor. Koşunun Doğubayazıt?ta Türkiye ayağı tamamlanmış olacak.


         Koşucular, Türkiye den sonra sırasıyla ıran, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan güzergahını izleyerek, Çin in Xi an şehrinde vararak koşuyu bitirecek.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —