Patnos’ta yeni dikilen 15 ağaca zarar verildi

Patnos ilçesinde belediye tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni dikilen 15 genç ağaç, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncel 13.06.2026 17:35:00 0
Patnos’ta yeni dikilen 15 ağaca zarar verildi

Patnos Belediyesi tarafından ilçenin daha yeşil ve yaşanabilir bir görünüme kavuşması amacıyla sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında dikilen 15 genç ağacın zarar gördüğü tespit edildi.

Belediye ekiplerinin yaptığı incelemede, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında toprakla buluşturulan ağaçların kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldığı belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, son iki yılda ilçe genelinde 40 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, yapılan saldırının yalnızca belediyenin çalışmalarına değil, ilçenin geleceğine de zarar verdiğini söyledi.

Taşkın, "Daha yeşil ve yaşanabilir bir Patnos için son iki yılda 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Geleceğimize nefes olacak bu çalışmalar ne yazık ki bazı kişi ya da kişiler tarafından sabote edilmeye çalışılıyor. Yeni dikilen 15 ağacın kırılması, sadece belediyemizin hizmetlerine değil; Patnos halkının emeğine, doğasına ve geleceğine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Belediyenin ihbarı üzerine olayla ilgili çalışma başlatan emniyet ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ağaçlara zarar veren kişi veya kişilerin tespit edilmesi amacıyla soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. iha
 

Patnos’ta yeni dikilen 15 ağaca zarar verildi

 


 

Anahtar Kelimeler: Patnos’ dikilen ağaca zarar verildi
  • BIST 100

    17473,87%1,26
  • DOLAR

    46,25% 0,15
  • EURO

    53,53% -0,16
  • GRAM ALTIN

    6276,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    10092,26% 2,97

Egazete


  • Cumartesi 23.9 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.7 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 20 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

13.06.2026

  • İMSAK 02:38
  • GÜNEŞ 04:32
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 16:10
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:29