Tarih: 21.04.2016 10:25

MURADİYE ŞELALESİ COŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Haber: ATİLLA KOÇ

 Muradiye İlçesi´ndeki Muradiye Şelalesi havaların ısınması ve karların erimesiyle güçlü bir şekilde akmaya başladı. Yaklaşık 20 metreden akan şelale, görenleri kendisine hayran bırakıyor.
Kış aylarında donarak farklı güzellik oluşturan Muradiye Şelalesi, bahar aylarıyla birlikte ise coşkulu bir şekilde aktığı için ilgi odağı oluyor. Havaların ısınmasıyla su debisi yükselen ve yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Şelalenin bu görüntüsünü turistler asma köprü üzerinde duraraklarken, bol bol da hatıraFı çektirdi.

Her mevsim büründüğü güzellikleriyle ziyaretçilerine birbirinden farklı anılar yaşatan 20 metre yükseklikteki şelale, kışın Pamukkale´deki travertenleri andıran buzla kaplı hali, yazın ise coşkulu akışıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geliyor.

İlkbahar mevsiminin gelişiyle ve buzların çözülmesiyle coşan şelale, hafta sonu fotoğraf eğitimi alan kursiyerler ile üniversite öğrencilerini ağırladı.

Şelaleyi kursiyerlerin eğitimi için ziyaret ettiklerini belirten fotoğrafçı Ali Dağer, fotoğraf kursunda eğitim görenlerin şelale çekimlerini farklı ayarlarda, en güzel fotoğrafları nasıl çekeceklerine yönelik bir ön bilgi sunduklarını ifade etti.

Kursiyerlerin 3 ay boyunca kapalı alanda ders gördüğünü, ilk doğa gezisini şelale ile başlatarak pratik eğitimlere geçtiklerini anlatan Dağer, "Bugün Muradiye Şelalesi´nde, gördüğümüz dersleri burada uygulayarak hayata geçireceğiz. Kursumuz haziran ayına kadar devam edecek. Biz de bu süre içerisinde bu kurs sonucunda ne kadar başarılı olduk, nerelerde hatalarımız var, bunları nasıl düzelterek hayata geçireceğimizi bir kez daha tekrarlayacağız. Bu şekilde dernek olarak fotoğrafçılar yetiştirmeye devam edeceğiz. Amacımız sosyal hayata ve yöre kültürüne bir katkıda bulunmak" diye konuştu.

/resimler/2016-4/21/1030044816590.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —