İlginizi Çekebilir
MAL MEYDANINDAKİ SATICILARIN UMUTLU BEKLEYİŞİ?
Hayvan pazarını parası peşindir, herkes parasını cebine koyup, meydana gelir ve hayvanını alır? Ama gel görki besici ve köylüler zararına satış yaptığını söylüyorlar.
Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzurum gibi illerden gelen vatandaşlar, bölgede kurulan hayvan pazarına akın ederek, burada çoğunlukla köylüler tarafından satışa çıkartılan kurbanlıkları almaya çalışıyor.
Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını pazar alanınına süren köydeki vatandaşlar, büyük bir umutla kurbanlıklarının satılması için mücadele ediyor. Sıkı pazarlıklar sonucu besici ile alıcı bazı fiyatlarda anlaşırken bazılarında ise pazarlıklar sonuçsuz kalıyor.
Burada satılan kurbanlıklar alanda bulunan veteriner hekimler tarafından kontrolleri yapılıp tartıldıktan sonra satışı gerçekleştiriliyor. Halk arasında "peşin hayvan pazarı" olarak adlandırılan pazarda, satılan kurbanlıkların parası besiciye peşin veriliyor. Parasını peşin getirmeyen bazı alıcıları ise pazardan boş dönüyor.
Kağızmanlı besici Zeki Kaya, yaptığı açıklamada, gece yarısı hayvanlarını kamyona yükleyip pazar alanına getirdiğini söyledi.
Çevre illerden vatandaşların pazara yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Kaya, "Sabah hayvanımı saat 03.00´te yüklemişim buraya getirmişim, şu anda kimse pazarlık bile etmiyor. Bir daha yükleyip geri götüreceğim. Burada Erzurum´dan geliyorlar, Ağır, Iğdır çevre iller ilçelerden vatandaşlar hayvanlarını getiriyorlar." diye konuştu.
Besicilerden Saim Gök, piyasanın ucuz olmasından dolayı, besici ve köylülerin zararına satış yaptığını söyledi.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,29% 0,01
-
GRAM ALTIN
6249,84% -2,70
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Egazete
- Perşembe 5.8 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 5.8 ° / 1.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 4.6 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
26.03.2026
- İMSAK 04:31
- GÜNEŞ 05:55
- ÖĞLE 12:19
- İKİNDİ 15:48
- AKŞAM 18:32
- YATSI 19:51




