İlginizi Çekebilir
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SÜRÜLERİ NEMRUT DAĞI ETEKLERİNDE BESLENİYOR
Besiciler ve çobanlar, hayvanlarının sıcak havadan etkilenmemesi için yaz dönemini Nemrut Dağı eteklerindeki verimli yayla ve meralarda geçiriyor.
Tatvan'ın Kıyıdüzü köyünde yaşayan hayvan sahipleri, havanın ısınmasıyla çıktıkları Nemrut Dağı'nın eteklerindeki yayla ve meralarda sonbahara kadar hayvanlarını otlatıyor.
Sıcak havadan dolayı sürüleriyle geceyi yaylalarda geçiren besiciler ve çobanlar, hem sabah hem de akşam saatlerinde hayvanların sağımı ve su ihtiyaçlarının karşılanması için köye getiriyor.
Su ihtiyaçları giderilen ve kadınlar tarafından sağımı yapılan sürülerin yolculuk sırasında çıkardıkları toz bulutunun gün batımıyla bütünleştiği anlar fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Bölgeye gelen fotoğraf tutkunları, sürülerin zorlu yolculuğunu görüntülemeye çalışıyor.
Koyun sağan kadınlardan Fatma Oğur, her gün iki kez hayvanları sağdıklarını söyledi.
Elde ettikleri sütten peynir ve yoğurt yaptıklarını anlatan Oğur, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu dile getirdi.
Besicilerden Nurullah Oğur ise sağımlarını yapmak için sabah ve akşam koyunları Nemrut Dağı eteklerinden köye getirdiklerini belirtti.
Oğur, "Hayvanlarımızla günde ortalama 30 kilometre yolculuk yapıyoruz. Her tarafta sulu tarım yapıldığı için hayvanlarımızı Nemrut Dağı eteklerine götürebiliyoruz." dedi.(aa)
-
BIST 100
18581,31%0,24
-
DOLAR
45,37% 0,05
-
EURO
53,36% -0,22
-
GRAM ALTIN
6837,75% -0,54
-
Ç. ALTIN
10946,09% 0,00
Egazete
- Pazartesi 18.8 ° / 4.9 ° Güneşli
- Salı 19.9 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.3 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
11.05.2026
- İMSAK 03:10
- GÜNEŞ 04:51
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:01
- AKŞAM 19:18
- YATSI 20:51




