İlginizi Çekebilir
Kürt Dili Üzerine Söyleşi
Veysel Çamlıbel ve Mehmet Yardımcı
Kürt Dili ve Kültürü Üzerine Söyleşi
Veysel Çamlıbel ve Mehmet Yardımcı?nın Kürt dili ve kültürü üzerine söyleşisi
Araştırmacı-Yazar Veysel Çamlıbel, Yazar Mehmet Yardımcı?nın Kürt dili ve kültürü üzerine söyleşi yapıldı.
Kürt dili ve Kültürü üzerine söyleşi Demokratik çözüm çadırının yan tarafındaki çadırda gerçekleştirildi.
Söyleşiye Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, Sivil Toplum örgütlerinin başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve halk katıldı.
Kürt dili ve kültürü üzerine söyleşiye Araştırma-Yazar Veysel Çamlıbel, Yazar Mehmet Yardımcı panelist olarak katıldı.
Panelistlerin yanı sıra söyleyişe Mey üstadı Halis Yasa ile Dengbej Yunus Agiri renk kattılar.
ılk Panelist Yazar Mehmet Yardımcı konuşmasında, geliş amaçlarına değinerek Kürt dili ve Kültürü konusunda bazı örnekler vererek, yapıtlarının tanıtımı ile konuşmasını tamamladı.
Panelist Araştırmacı-Yazar Veysel Çamlıbel konuşmasında Kürt dili ve Kültürü zenginliklerini dile getirerek mey eşliğinde çok güzel bir Kürtçe şiir okudu.şiirin ardı sıra Çamlıbel kendi yapıtlarını tanıtarak;?Kavalımdaki büyü? isimli eserinde Kürtçe bir şiir okumasıyla konuşmasını tamamladı.
Çamlıbel ile Yardımcı kitaplarını imzalamalarıyla söyleşi son buldu.


-
BIST 100
18260,71%-0,45
-
DOLAR
45,42% 0,08
-
EURO
53,21% -0,22
-
GRAM ALTIN
6863,27% -0,24
-
Ç. ALTIN
10887,45% 0,00
Egazete
- Çarşamba 19.3 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 18.7 ° / 4.3 ° false
- Cuma 15.3 ° / 4.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
13.05.2026
- İMSAK 03:07
- GÜNEŞ 04:49
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:02
- AKŞAM 19:20
- YATSI 20:54




