KÖKREK: AĞRI EĞİTİMDE SÜREKLİ İLERİ GİDİYOR

KÖKREK: AĞRI EĞİTİMDE SÜREKLİ İLERİ GİDİYOR

Kökrek "Öğrencilerin daha geniş bir yelpazede eğitim alma imkanı bulmaları, yeteneklerine uygun okullarda eğitim görerek potansiyellerini maksimum seviyede kullanmalarına olanak tanıyor.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, 20 yılda 50 yeni lise binasının yapıldığı bu sayede Ağrı'da eğitim ve öğretimin fiziki binalarla daha kaliteli hale geldiğini söyledi.

Kökrek, 2002 yılında Ağrı'da ortaöğretim seviyesinde toplamda 23 okul ve 246 derslik bulunduğunu söyleyerek, "2022 yılına gelindiğinde bu sayılar önemli ölçüde arttı. Kentteki ortaöğretim okul sayısı 73'e, derslik sayısı ise bin 303'e yükseldi. Bu gelişme, kentteki ortaöğretim eğitim altyapısının önemli bir değişim ve genişleme içinde olduğunu gösteriyor" dedi.

Artan okul ve derslik sayılarıyla birlikte Ağrı'da ortaöğretim düzeyinde eğitim fırsatlarının çeşitliliği ve erişilebilirliğinin de arttığını vurgulayan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek "Öğrencilerin daha geniş bir yelpazede eğitim alma imkanı bulmaları, yeteneklerine uygun okullarda eğitim görerek potansiyellerini maksimum seviyede kullanmalarına olanak tanıyor. 

Yapılan bu yatırımlarla birlikte Ağrı'da ortaöğretim düzeyinde eğitim kalitesinde de artış yaşanıyor. Artan okul ve derslik sayıları, öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunarak eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlayarak daha çok öğrencinin üniversite hayaline kavuşmasına imkan veriyor" diye konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor