Doğubayazıt’ın Koçkıran Mahallesi’nde çocuklar, oyun oynayacak ne bir park ne de ağaçlık bir alan bulabiliyor. Masumiyetin simgesi olan bu minik yürekler, boş bir arsada terk edilmiş bir römorku oyun alanına çevirerek hayal güçleriyle eksikliği kapatmaya çalışıyor.
Doğubayazıt Belediyesi’nin birçok mahallede çocuklar için yaptığı park ve oyun alanları sayesinde kent genelinde çocuk sesleri yankılanırken, Koçkıranlı çocuklar bu neşeli tabloya uzaktan bakmak zorunda kalıyor.
Mahalle sakinleri ve aileler bu duruma üzgün:
“Çocuklarımız toprağın içinde, paslı römorkta oyun oynamaya çalışıyor. Onlar da hak ettikleri gibi koşup oynayabilecekleri, güvenli bir park istiyorlar.”
Koçkıran Mahallesi’nin çocukları artık kendi seslerinin de Doğubayazıt sokaklarında yankılanmasını istiyor.
Bir salıncak, bir kaydırak, biraz yeşillik ve bolca mutluluk için belediyeye çağrıları var:
“Biz de park istiyoruz!”
Doğubayazıt Belediyesi’nin diğer mahallelerde gösterdiği hassasiyetin Koçkıran Mahallesi için de gösterilmesi ve bu çocukların yüzlerinin güldürülmesi bekleniyor. Çünkü her çocuk, oyun oynayabileceği güvenli bir alanı hak eder.
10850,24%0,96
40,68% 0,08
47,11% -0,09
4391,74% -0,08
7019,23% -0,26
Ağrı
04.08.2025