Kültür Sitesi Yok Edildi?

Kültür ve ınanç Turizminin Olduğu Yerde Kültür Merkezi Zorunludur

Kültür-Sanat 19.01.2009 00:00:00 0
Kültür Sitesi Yok Edildi?

Kültür Sitesi Yok Edildi?


Kültür ve ınanç Turizminin Olduğu Yerde Kültür Merkezi Zorunludur


Doğubayazıt Gazetesi


            Bölgedeki tarihi ve turistik yerlerin merkezi olan Doğubayazıt?ta Kültür Merkezinin olmayışı önemli bir eksiklik olarak değerlendiriliyor. Daha da önemlisi var olan Kültür Merkezinin lav edilerek bu iş için yapılan mevcut binanın bir kamu kuruluşuna hizmet binası olarak tahsis edilmesi acemice yapılan bir iş olarak değerlendiriliyor.


            ılçenin tarihi, turistik ve inanç turizmi nazara alındığında Kültür Merkezinin bir başka kuruma tahsis edilmesine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar,  ??Doğubayazıt?ta Ağrı Dağı, ıshakpaşa Sarayı, Meteor Çukuru, Nuh?un Gemisi ve yöre halkı için çok önemli olan Ahmedi Hani Mezarı bulunuyor. Bu kadar kültür zenginliğin olduğu bir yerde Kültür merkezinin başka bir kuruma hizmet binası olarak tahsisini anlamak mümkün değildir? dediler.


            Kültür merkezi olsaydı bu yerlerin her birinin ayrı bir salonu olacaktı diyen vatandaşlar,  ??dışardan gelen yabancılar bu değerlerimiz hakkında bilgi edineceklerdi ya da bunlar hakkında bildiklerini mevcut bilgilere ekleyeceklerdi. Kültür merkezi olmayınca bu değerler hakkında bir bilgi bankası oluşturmak da zordur?? dediler.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,02
  • EURO

    43,69% 0,77
  • GRAM ALTIN

    4032,80% 0,81
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

Egazete


  • Salı 20.2 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.9 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 5 ° Güneşli

Ağrı

20.05.2025

  • İMSAK 02:57
  • GÜNEŞ 04:42
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:27
  • YATSI 21:04