İlginizi Çekebilir
KARLAR ERİYOR ÇİFTÇİLER YEM BİTKİSİ EKİM MESAİSİNDE
Kış mevsimi boyunca kendi ürettikleri yemlerle ahırlarda besledikleri hayvanlarını meraya çıkaran çiftçiler, bir yandan da tarlalarında traktörlerle çift sürüp ekim yapıyor
Yoğun karın etkili olduğu ve kış mevsiminin uzun sürdüğü bölgede havaların ısınmasıyla çiftçiler tarlalarında yem bitkisi ekim mesaisine koyuldu.
Yöredeki çiftçiler, kış mevsimi boyunca kendi ürettikleri yemlerle ahırlarda besledikleri hayvanlarını, karların erimesi ve havaların ısınmasıyla meraya çıkardı.
Arazilerine çıkardıkları traktörlerle çift sürmeye başlayan çiftçiler, yem bitkisi ekimi için yoğun mesai harcıyor.
Murat Olcaytürkan da kış kenti olmaları nedeniyle ekim çalışmalarına diğer yerlere nazaran geç başladıklarına işaret etti.
Köylerinin dağlarında halen kar olduğuna dikkati çeken Olcaytürkan, "Ekimi geç yaptığımız için biçimimiz de geç oluyor. Arpa, buğday yulaf genelde burada ekiliyor. Burada buğdayı öğüten de var ama genel olarak hayvan yemi olarak kullanıyoruz." diye konuştu.
Taşlıca köyünde çiftçilik yapan Ahmet Kartal da sadece kendilerine ve hayvanlarına yetecek kadar tarımsal üretim yapabildiklerini belirterek, "Daha bir hafta önce bu tepelerde kar vardı. Halen dağların eteğinde kar var ama burada bittiği için burada ekim yapıyoruz. Bir hafta sonra yukarı taraflarda ekim yapacağız. Bizde ekmeklik buğday olmaz, iklimin soğuk olmasından dolayı. Sadece yulaf, fiğ, arpa, çavdar yani yem bitkisi ürünleri yetiştiriyoruz." ifadelerini kullandı.(aa)
-
BIST 100
18581,31%0,24
-
DOLAR
45,37% 0,05
-
EURO
53,36% -0,22
-
GRAM ALTIN
6837,75% -0,54
-
Ç. ALTIN
10946,09% 0,00
Egazete
- Pazartesi 18.8 ° / 4.9 ° Güneşli
- Salı 19.9 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.3 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
11.05.2026
- İMSAK 03:10
- GÜNEŞ 04:51
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:01
- AKŞAM 19:18
- YATSI 20:51




