Tarih: 24.10.2013 12:07

KALUS DAĞI BETON SANTRALLERİNE YEM OLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Nezir Çelik
Doğu Beyazıt Ovasının doğa harikalarından biri olan KALUS DAĞI mıcır yapılıyor. Dağın eteğinde kurulan taş öğütme makineleri her gün tonlarca taşı kum haline getirip ilçedeki santrallerde betona dönüştürülüyor.
Edinilen bilgiye göre Beton Santral Şirketleri Kalus Dağı eteğinde kurdukları şantiyede Kalus dağının taşlarını öğütüp ilçedeki beton santralinde kullanıyorlar. Günde yaklaşık bin ton beton bu santrallerde Kalus taşları kullanılarak imal ediliyor.
Doğu Beyazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe ve Karabulak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tahir Konyar Kalus dağının yok olmasına tepki göstererek “ Kalus bir doğa harikasıdır. Bu dağın yok olmasına kesinlikle izin verilmemelidir. Şirketler kolayını bulmuşlar yakın olduğu ve maliyeti az olduğu için bu güzelim doğa harikasını kazançları için yok ediyorlar. Bir yetkili de çıkıp bunun hesabını sormuyor” dediler.
Kayalıkların Hazinenin hüküm ve tasarrufunda olduğunu belirten başkanlar “ Doğu Beyazıt Kaymakamı, Özel İdare Müdürlüğü ve Malmüdürlüğü çok acilen bu duruma el koymalıdır. Ayrıca çevreciler ve bölgedeki köy muhtarları da tepki koymalı ve buna müsaade etmemelidir. Böyle giderse yakın bir zamanda bu güzelim kayalıklar yok olup gidecektir” diye ifade ettiler.
Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen başkanlar yerel bir müdahale olmaması halinde konuyu üst makamlara götüreceklerini sözlerine eklediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —