İlginizi Çekebilir
KADINLARIN ÜRETTİKLERİ ERİŞTELER KIŞ SOFRALARINA LEZZET KATIYOR
KADINLARIN KIŞ SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİ ARASINDA YER ALAN "ERİŞTE KESİMİ" MESAİSİ DEVAM EDİYOR.
Türkiye'de kışın en uzun ve çetin geçtiği iller arasında olan kentte, köylüler mevsimi rahat geçirebilmek amacıyla yakacak ve yiyecek depolamak için hummalı çalışmalar yürütüyor.
Akyaka da akşam bir araya gelen kadınlar, ürettikleri unları imece usulü yoğuruyor. Sonrasında dinlendirilen hamur, sabah makineyle tel tel ayrılarak ipe serilip güneşte kurutulmaya bırakılıyor.
Kuruma işleminin ardından özel fırınlarda kızartılan ve yeniden dinlendirilip soğutulduktan sonra bidonlara konularak hazır hale getirilen erişteler kış sofralarına lezzet katıyor.
Erişte kesen kadınlardan Latife Karaoğul, köylerde vatandaşların kış hazırlıklarını imece usulü yaptığını söyledi.
Eriştenin yöresel ürünler arasında yer aldığını ve ilgi gördüğünü anlatan Karaoğul, "Geceden hamuru yapıyoruz, sabah kalkıp hamuru kündeliyoruz. Arkadaşlarımızla, komşularımızla yardımlaşıp makinayla çekilen erişteleri ipe serip güneşte kurutup sonra da fırına gönderiyoruz. Fırında kızardıktan sonra kışın haşlayıp üstüne yoğurt döküp tereyağında kavrulmuş soğanla birlikte yiyoruz." ifadesini kullandı.(aa)
-
BIST 100
17473,87%1,26
-
DOLAR
46,25% 0,15
-
EURO
53,53% -0,16
-
GRAM ALTIN
6276,26% 0,31
-
Ç. ALTIN
10092,26% 2,97
Egazete
- Pazar 21.7 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 20 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 22.9 ° / 8.9 ° Güneşli
Ağrı
14.06.2026
- İMSAK 02:38
- GÜNEŞ 04:32
- ÖĞLE 12:13
- İKİNDİ 16:10
- AKŞAM 19:44
- YATSI 21:30




