İlginizi Çekebilir
“KADIN VE BARIŞ ÖDÜLÜ” AKİF MANAF’IN
Haber: Naime Olcay Baran
Uluslararası alanda barış çalışmalarıyla tanınan, International Peace Prize ödüllü ve Nobel Barış Ödülü adayı yazar Akif Manaf, Özbek Kadın Hakları Derneği tarafından “Kadın ve Barış Ödülü”ne layık görüldü. Ödül, Özbek Kadın Hakları Derneği Başkanı Ozoda İslomova tarafından takdim edildi.
Ödül töreninde konuşan İslomova, Akif Manaf’ın özellikle “Barış Psikolojisi” adlı kitabıyla günümüz dünyasında topluma önemli katkılar sunduğunu belirterek, Özbek Kadın Hakları Derneği adına kendisine bu anlamlı ödülü vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Tören kapsamında Manaf’a geleneksel ipek şal da hediye edildi.
Özbek Kadın Hakları Derneği toplantı salonunda gerçekleştirilen program öncesinde Akif Manaf, “Barış Psikolojisi” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide özellikle kadınların küresel barışın inşasındaki rolüne dikkat çeken Manaf, içsel barıştan toplumsal ve küresel barışa uzanan sürece dair katılımcılara önemli mesajlar verdi.
Dünyanın Farklı Noktalarından Barış Ödülleri
Barış alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Akif Manaf, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ödüle layık görülmeye devam ediyor. Daha önce Fransa merkezli Uluslararası Barış Assosiasyonu tarafından 2025 International Peace Prize ödülünü alan Manaf’a, İsveç’ten de Global Peace Prize ödülü verilmişti.
Bunun yanı sıra Türkiye’de de Egeyön Barış Ödülü, Doğayla Barış Ödülü, Küresel Barış Ödülü, Yılın Barış İnsanı Ödülü, Türk Dünyası Barış Ödülü, Özgürlük ve Barış Ödülü ile Diyalog ve Barış Ödülü gibi çok sayıda ödül takdim edilmişti.
“Kadın Barışın En Güçlü Temsilcisidir”
Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Akif Manaf, kadınların barışın temel taşı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu gezegende yaklaşık 9 milyar insan var. Onların yarısı kadın, diğer yarısını da kadınlar dünyaya getiriyor. Yani her şey kadınla başlıyor. Barış da kadınla başlar çünkü kadın barışın temsilcisidir. Erkekler savaşa gider, kadınlar ise barışı korur. Kadın barışın en güçlü temsilcisi ve koruyucusudur.”
Küresel Barış İçin Somut Projeler
Akif Manaf’ın çalışmaları yalnızca teorik söylemlerle sınırlı kalmıyor. Manaf, çok sayıda dilde yayımlanan “Barış Psikolojisi” kitabının yanı sıra “Barış Sanatı Programı”, “Sürdürülebilir Barış için Dünya Değişim Günü” ve “Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyü Projesi” gibi birçok projeye de öncülük ediyor.
Yaklaşık yirmiye yakın dilde yayımlanan “Barış Psikolojisi” kitabının, bireysel barıştan küresel barışa uzanan süreci detaylı şekilde ele aldığı belirtilirken, kitabın ilerleyen süreçte daha fazla dünya dilinde yayımlanmasının hedeflendiği öğrenildi.
Öte yandan Akif Manaf, Dünya Değişim Akademisi bünyesinde geliştirilen “Barış Sanatı Programı” ile bireylerde barış farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Ayrıca Uluslararası Değişim Federasyonu Başkanı olarak her yıl 7 Temmuz’da kutlanan “Sürdürülebilir Barış için Dünya Değişim Günü” çalışmalarını da yürütüyor.
Sağlıklı Yaşam Vakfı Başkanı olarak sürdürülebilir yaşam projelerine de destek veren Manaf, “Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyü Projesi” ile doğa dostu ve barışçıl yaşam anlayışını yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Akif Manaf, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen kitap fuarları, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerde barış mesajını dünyaya ulaştırmaya devam ediyor.

-
BIST 100
18228,62%0,56
-
DOLAR
45,43% 0,03
-
EURO
53,35% 0,20
-
GRAM ALTIN
6858,47% 0,17
-
Ç. ALTIN
10890,05% 0,00
Egazete
- Perşembe 18.7 ° / 4.3 ° false
- Cuma 15.3 ° / 4.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 13.8 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
14.05.2026
- İMSAK 03:06
- GÜNEŞ 04:48
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:02
- AKŞAM 19:21
- YATSI 20:56




