Tarih: 30.09.2024 11:18

İSHAK PAŞA SARAYI HAFTA SONU 5 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Facebook Twitter Linked-in

Doğubayazıt’ta  bulunan, tarihi İshak Paşa Sarayı, Osmanlı'nın Anadolu'daki en seçkin eserleri arasında yer alan tarihi İshak Paşa Sarayı, ihtişamlı yapısı ve tarihi motifleri ile hafta sonu dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Doğubayazıt'ın güneyinde, doğu ve güney tarafı sarp dağlarla çevrili kartal yuvasını andıran yapısıyla, Osmanlı'nın Lale Devri'nde Anadolu'da inşa ettiği en seçkin mimari yapılardan biri olan tarihi sarayın yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları bulunan İshak Paşa Sarayı, görkemli yapısıyla dikkati çekiyor.

Her mevsim, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak mekanı haline gelen İshak Paşa Sarayı, hafta sonu 5 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler, tarihi yapının çevresinde bulunan İslam alimi Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi, Ahmed-i Hani Müzesi ve Eski Bayezid Camisi'ni de gezerek zaman geçiriyor.

"HER ŞEYİYLE İNSANI ÇOK ETKİLİYOR"

Saraya gezmeye gelen ziyaretçilerden Meryem Yazıcı, İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etmek için arkadaşlarıyla Hakkari'den Doğubayazıt'a geldiklerini söyledi.

Tarihi yapıyı ilk defa gördüğünü ve manzara karşısında büyülendiğini dile getiren Yazıcı, "Uzun bir süredir İshak Paşa Sarayı'na gelmeyi düşünüyorduk. Merak edip buraya geldik ve çok hoşumuza gitti. Dünyada ilk kalorifer sisteminin burada olduğunu az önce öğrendim. Tarihi dokusu ve her şeyiyle insanı çok etkiliyor. Bu saray insanı kendine hayran bırakan yapılardan birisidir." diye konuştu.

Ali Haydar Sertel de İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı'nı görüp fotoğraf çektirdiği için mutlu olduklarını belirterek, "Arkadaşlarımızla hafta sonu günü birlik bir Doğubayazıt turu yapalım dedik. Uzun zamandır İshak Paşa Sarayı'nı görmek istiyorduk. Doğubayazıt'a giriş yaptıktan sonra İshak Paşa Sarayı görkemiyle bizi karşıladı. Sarayın içini gezdik. Birkaç yüzyıl önce yapılmasına rağmen gayet güzel bir saray ve çok etkilendim." ifadesini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —