İlginizi Çekebilir
İŞ ADAMLARI AĞIZLARINDA DÜŞÜRMEDİĞİ XANİ’YE ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR YATIRIM YAPMADILAR…
Nezir ÇELİK
Ahmet Efendiye Xani, tüm hemşerilerimizin dilinde ve gönlünde olduğu halde ne yazık ki hiçbir iş adamımız büyük zatın makamı için ciddi bir yatırım yapmadı.
Kültür Bakanlığından gelen küçük ödeneklerle yapılan onarımlar ise sadece durumu idare ediyor.
Doğubayazıtlı birçok iş adamı ilçede hatırı sayılır derecede okul yaptırdı, bazı hemşerilerimiz de hastaneye önemli oranda bağışlarda bulunduğu halde biri de akıl edip bu büyük zatın makamında bir yatırıma imza atmadı.
Öte yandan, ilçede Xani adıyla kurulmuş bunca dernek de laf üretmekten başka bir işe yaramıyor. Sadece iş adamı Şerafettin Eryılmaz, türbenin içinde bir takım mütevazi düzenlemeler yaptı hepsi o kadar.
Öte yandan, Eski Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından çok güzel yatırım yaptığı da biliniyor.
Ziyarete giden atandaşlar, “Doğubayazıt dışında yaşayan varlıklı hemşerilerimiz nasıl buralarda okul yaptırıyorlarsa, ya da hastaneye yüksek oranda bağışta bulunuyorlarsa biri de çıksın Xani’nin makamını yaptırsın. Çevre düzenlemesiyle, sosyal tesisleriyle tam bir İNANÇ MERKEZİ durumuna getirilsin. Xani’yi ziyarete gelen insanlar onlara dua edecekler bundan daha hayırlı ne olabilir ki” dediler.
-
BIST 100
17924,78%-0,12
-
DOLAR
47,89% 0,04
-
EURO
55,49% 0,10
-
GRAM ALTIN
6802,78% 0,99
-
Ç. ALTIN
10754,62% 0,73
Egazete
- Salı 31 ° / 13.5 ° Güneşli
- Çarşamba 29.4 ° / 12.6 ° Güneşli
Ağrı
18.08.2026
- İMSAK 03:42
- GÜNEŞ 05:16
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 16:03
- AKŞAM 19:08
- YATSI 20:35




