Haber: ÖMER SÖKMENCİ
İran Yol ve Şehir Planlama Bakan Yardımcısı Davud Keşaverziyan, bakanlığın internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada İran ve Türkiye arasındaki en büyük kara geçiş kapısı olan Gürbulak- Bazargan kapısının tek yönlü olarak kapatıldığını duyurdu.
Açıklamada, İran plakalı bir kamyonun dün Türkiye topraklarında saldırıya uğradığını bunun üzerine kapının İran´dan Türkiye´ye giden yönünün kapatıldığını söyledi.
Kapatma işleminin Türkiye´nin isteği üzerine yapıldığını öne süren Keşaverziyan, kapının İran yönünün açık olduğunu Türkiye´deki kamyonların İran´a giriş yapabileceğini kaydetti.
Keşaverziyan son günlerde Türkiye´de İran araçlarında yapılan saldırılar üzerine Türkiye´nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile görüştüğünü ve İran´ın bu konudaki itirazını kendisine ilettiklerini ifade etti.
17132,20%0,11
43,72% 0,19
51,92% -0,02
7075,01% 2,56
11673,05% -0,41
Ağrı
16.02.2026