Uzun yıllar zamanın PTT Genel Müdürlüğünde çalışan, Ağrı'nın, Ankara'daki ilk bürokratları arasında yer alan ve Patnos'un da, yüksek öğrenim gören ilkleri arasında yer alan hemşerimiz İkram Yaşar, halen emekli ve Ankara'da yaşamını sürdürüyor.
PTT Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı yapan Yaşar, emekli olmadan önce, yolu Ankara'ya düşen Ağrılıların uğrak noktasıydı ve hemşerilerin sorun ve sıkıntılarını gidermek için son derece gayret gösteren bir bürokrattı.
İkram Yaşar, 13 çocuklu bir aileden olup Patnos'un Gönlüaçık köyünden, çocukluğunda maceralı ve zorlu bir şekilde ilk okulu bitiriyor.
Çünkü yaşadığı kendi köyünde ilkokul olmadığı için baba Hacı Selahattin'in akrabaları ve dostlarının desteği ile ilçe merkezinde, evlerde misafir öğrenci olarak ilkokulu okuyabiliyor.
Yine aynı yöntemle Ağrı merkezde, ortaokul ve lise eğitimini tamamlıyor. Çünkü 60'lı yıllarda Patnos'ta ortaokul ve lise bulunmuyor. Baba merhum Hacı Selahattin'in geniş çevresi, ona bu imkanı da sağlıyor.
Baba Selahattin'in, sonuna kadar okutmaktaki kararlılığı ile de İkram Yaşar, yüksek eğitim için Ankara'nın yolunu tutuyor.
İkram Yaşar, bir taraftan üniversite eğitimine devam derken öte yandan temel eğitim sırasında çektiği sıkıntıları hiç bir zaman aklından çıkarmıyor, kendi köyündeki bu okul sorununu, nasıl aşabileceğini düşünüyor ve kafasında bir proje planlıyor.
60'lı yıllarda babasına ait köydeki evi gözüne kestiriyor ve bu mekanın okul olarak kullanılmak üzere Devlete hibe edilesini babasına teklif ediyor.
Merhum Selahattin Yaşar'ın, bu istek ve teklifi kabul etmesiyle İkram Yaşar, soluğu Milli Eğitim Bakanlığında alıyor ve bu düşüncesini bakanlık bürokratlarına anlatıyor.
Patnos-Gönlüaçık köyündeki iki katlı evlerini ilkokul olarak kullanılmak üzere devlete hibe etmek istediklerini teklif ediyor ve resmi işlemlerin başlatılmasını talep ediyor.
Bunun üzerine bakanlık yetkilileri hemen çalışma başlatıyor ve İkram Yaşar'ın doğduğu ev ilkokul oluyor.
İlkokul açıldıktan sonra köyde ne kadar çocuk varsa hepsi rahatlıkla okuyor ve İkram Yaşar da halen de bu teşebbüsünün mutluluğunu yaşıyor.