İlginizi Çekebilir
Hemşehrimiz Dr. Ahmet Koç: “Grip vakaları artıyor, aşı olun ama hastayken değil”
Haber : Hamza Salman
Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Koç, son günlerde bölgede artış gösteren grip vakalarına dikkat çekti. Vatandaşların “Koronavirüs mü, grip mi?” sorusunu sıkça yönelttiğini belirten Dr. Koç, mevcut vakaların geçmiş dönemlerdeki koronavirüs enfeksiyonlarına göre daha hafif seyrettiğini ifade etti.
Dr. Koç, özellikle mevsimsel gripten korunmanın en etkili yollarından birinin zamanında yapılan grip aşısı olduğunu vurguladı. “Grip aşısı, hastalanmadan önce yapılmalı. Gripliyken aşı olunmamalı, iyileştikten sonra yapılması daha uygundur” diyen Koç, risk grubundaki vatandaşların – yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve sağlık çalışanlarının – bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Ayrıca kalabalık ortamlarda ve toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Dr. Koç, maske kullanımı, el hijyeni ve kapalı ortamlarda havalandırmanın önemine de değindi.
Dr. Ahmet Koç, “Havaların soğumasıyla birlikte grip vakalarında artış normal, ancak önlem alarak hem kendimizi hem çevremizdekileri koruyabiliriz,” diyerek sözlerini tamamladı
-
BIST 100
17901,41%0,10
-
DOLAR
46,59% 0,12
-
EURO
53,07% 0,09
-
GRAM ALTIN
6129,21% 1,67
-
Ç. ALTIN
9817,61% 1,65
Egazete
- Pazar 22.6 ° / 6.4 ° Güneşli
- Pazartesi 22.7 ° / 7.1 ° Güneşli
- Salı 25 ° / 9 ° Güneşli
Ağrı
28.06.2026
- İMSAK 02:41
- GÜNEŞ 04:35
- ÖĞLE 12:16
- İKİNDİ 16:13
- AKŞAM 19:47
- YATSI 21:33




