İlginizi Çekebilir
HDP AĞRI MİLLETVEKİLİ ADAY TANITIM PROĞRAMI
EŞ GENEL BAŞKANI PERVİN BULDAN AĞRI´DA
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Biz bu ülkeyi değiştirmeye, dönüştürmeye, bu ülkede barışı, kardeşliği, özgürlüğü hakim kılmaya, güçlü şekilde parlamentoya girmeye ve bu ülkenin başına Selahattin Demirtaş´ı getirmeye söz verdik." dedi.
Buldan, partisince Ağrı merkezindeki Tahir Elçi Caddesi´nde düzenlenen halk buluşması ve milletvekili aday tanıtım programında partililere hitap etti.
HDP´nin demokrasi, barış ve kardeşliğe olan inancını her gün büyüterek alanlara indiğini ifade eden Buldan, "Biz bu ülkeyi değiştirmeye, dönüştürmeye, bu ülkede barışı, kardeşliği, özgürlüğü hakim kılmaya, güçlü şekilde parlamentoya girmeye ve bu ülkenin başına Selahattin Demirtaş´ı getirmeye söz verdik. 24 Haziran bizim günümüz olacak." diye konuştu.
Buldan, Türkiye´de yürütülen çözüm sürecinin ülke için çok önemli olduğunu ancak çeşitli provokasyonlarla sürecin kaldırıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Barış sürecinde analarımız ağlamadı, çocuklarımız ölmedi, herkes huzur içerisinde yaşıyordu ancak ilk provokasyon Ağrı´nın Diyadin ilçesinde gerçekleştirilmek istendi. Ağrı halkı bunun önüne geçti. Şimdi Ağrı halkının yapacağı bir şey daha var. 24 Haziran´da HDP´ye sahip çıkarak 4 milletvekilini parlamentoya göndermek. Bizler bu ülkede umudun, huzurun, güvencenin ne anlama geldiğini biliyoruz. 24 Haziran´da bu ülkeye barışı, özgürlüğü, huzuru getirmenin sözünü veriyoruz."
HDP olarak Türkiye´yi yönetmeye aday olduklarını aktaran Buldan, partililerden 24 Haziran´a kadar çalışmalarını aralıksız sürdürmeleri istedi.
Program, HDP´nin Ağrı milletvekili adaylarının tanıtımıyla sona erdi.(aa)



-
BIST 100
17860,63%-0,36
-
DOLAR
47,92% 0,04
-
EURO
55,43% 0,04
-
GRAM ALTIN
6689,01% 0,20
-
Ç. ALTIN
10776,13% 0,00
Egazete
- Çarşamba 29.4 ° / 12.6 ° Güneşli
- Perşembe 30.1 ° / 14.7 ° Güneşli
- Cuma 30.3 ° / 15.2 ° Güneşli
Ağrı
19.08.2026
- İMSAK 03:44
- GÜNEŞ 05:16
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 16:03
- AKŞAM 19:07
- YATSI 20:33




