HAKİM VE SAVCILAR, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK GÖREV YAPABİLECEK

TBMM GENEL KURULU'NDA, TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ KANUNU TEKLİFİ'NİN 7 MADDESİ DAHA KABUL EDİLDİ.

Eğitim 13.02.2025 11:34:00 0
HAKİM VE SAVCILAR, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK GÖREV YAPABİLECEK

Buna göre; meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hakim ve savcılar, öğretim görevlisi olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi.

Kabul edilen 7 maddenin detayları da belli oldu.

Kabul edilen maddelere göre; meslek öncesi ve meslek içi eğitim ve öğretim programları, hakim ve savcı yardımcıları için Bakanlıkla, hakim ve savcılar için Hakimler ve Savcılar Kuruluyla işbirliği içinde hazırlanan yıllık eğitim planı dahilinde düzenlenecek.

8 YILINI TAMAMLAMIŞ HAKİM VE SAVCILAR ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLACAK

Meslekte fiilen 5 yılını tamamlamış hakim ve savcılar, Adalet Bakanı tarafından Hakimler ve Savcılar Kanunu hükümleri uyarınca Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.

Devlet Memurları Kanunu'na tabi personelin Akademiye ilk defa veya naklen atanması Akademi Başkanınca yapılacak.

Meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hakim ve savcılar, öğretim elemanı olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.

Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile araştırma görevlileri, Akademide öğretim görevlisi olarak görevlendirilebilecek.

SEMPOZYUM, KONFERANS VE BENZERİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Yıllık eğitim planı ile eğitim ve öğretim programlarının hazırlanmasında yüksek mahkemeler ve hukuk fakülteleri ile ilgili kurum ve kuruluşların görüşü alınacak.

İhtiyaç duyulması halinde yıllık eğitim planı haricinde eğitim ve öğretim programları ile seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikler düzenlenebilecek.

İlgili kurum ve kuruluşlarca talep edilmesi halinde avukatlar, noterler, hukuk ve adalet alanında görev yapan kamu personeli ile eğitim ve öğretim hizmetlerinden faydalanması uygun görülen diğer kişilere yönelik hizmet içi eğitim programları düzenlenebilecek. Bu programlar, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yürütülecek.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI DÜZENLENECEK

Bilgi ve deneyimlerin karşılıklı olarak paylaşılması amacıyla, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde yabancı yargı mensuplarına yönelik yurt içinde veya yurt dışında eğitim ve öğretim programları düzenlenebilecek.

Akademi, hakim ve savcılara yönelik uzmanlık ve sertifika programları, avukatlar ve noterler ile hukuk ve adalet alanında çalışan diğer kişilere yönelik sertifika programları düzenleyebilecek.

YATILI TESİSLER KURULACAK

Akademinin gelirleri, genel bütçeden yapılacak Hazine yardımları, yardım, bağış ve vasiyetler, eğitim, öğretim ve diğer hizmetlerden alınacak ücretler, yayın gelirleri, Akademiye ait taşınır ve taşınmaz malların gelirlerinden oluşacak.

Hakim ve savcı yardımcıları ile hakim ve savcılara yönelik eğitim ve öğretim programları ücretsiz, bunların haricindeki Akademi hizmetleri ise ücretli olacak. Akademi tarafından yatılı tesisler kurulacak.

Akademinin denetimi, adalet müfettişlerince yapılacak.


  • BIST 100

    9856,25%0,78
  • DOLAR

    36,12% 0,06
  • EURO

    37,77% 0,62
  • GRAM ALTIN

    3385,95% 0,56
  • Ç. ALTIN

    5461,71% 0,00

Egazete


  • Perşembe -6.7 ° / -17.2 ° false
  • Cuma -4.6 ° / -15.6 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Cumartesi -7.3 ° / -18.6 ° Hafif karlı

Ağrı

13.02.2025

  • İMSAK 05:32
  • GÜNEŞ 06:56
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 15:21
  • AKŞAM 17:48
  • YATSI 19:07