GURUR DUYDUK: ALAGÖZ HOLDİNG IĞDIR FK’NIN TARİHİ ZAFERİ

GURUR DUYDUK: ALAGÖZ HOLDİNG IĞDIR FK’NIN TARİHİ ZAFERİ

Dün Sivas’ta tarihi bir ana şahitlik ettik. Play-off’a kalan Alagöz Holding Iğdır FK, tarafsız saha Sivas Stadyumu'nda 1461 Trabzon FK ile tansiyonu yüksek bir maç yaptı.

Atmosfer inanılmazdı ve heyecan doruktaydı.

Iğdır ile Sivas arası 750 km olmasına rağmen, yoğun bir taraftar grubu Sivas’a akın etti. İl dışından gelenlerle birlikte tahminen 7-8 bin kişi stadyumu doldurdu. İlk yarı 0-0 berabere tamamlanırken, ikinci yarıda Iğdır FK’nın aşırı presi, rakibi çaresiz bıraktı. Telaşa kapılan Trabzon FK, kendi kalesine attığı golle Iğdır FK’ye avantaj tanıdı.

Öncelikle belirtmek isterim ki kazanmak kadar güzel bir şey yoktur. Bu hikayenin sonunda kazanan biz olduk; 1. Lig’e çıkan Iğdır FK oldu. Iğdır’a bu sevinci yaşatan, takımın başkanı, şehrimizin sevilen siması, yüreği Iğdır sevgisiyle dolup taşan Cantürk Alagöz’e ne kadar teşekkür etsek azdır.

Maç gününe kadar ülkemizin her yerinden haberleştiğimiz birçok arkadaşla Sivas’ta buluşmak üzere yola çıktık ve büyük buluşma gerçekleşti. Herkes çok heyecanlıydı. O stadyumdan mağlup olarak geri dönmeyi kimse aklına getirmemişti. Evrene yayılan pozitif enerji hepimizin yüzünü güldürdü.

Iğdır’dan Kıyas Baştemur’la yola çıktığımızda yol boyu 76 plakalı araçlarla karşılaşmak kesinlikle gurur veriyordu. Iğdır, takımına sahip çıkmış ve kenetlenmişti. Vali Ercan Turan, Emniyet Müdürü Erden Sakarya, Aile Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sevim Madak ve eşi Nurettin Madak,  Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz,  MHP İl Başkanı Hüseyin Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Nesim Yiğit, Melekli Belediye Başkanı Mücahit Tanık, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Hoşhaber Belediye Başkanı Osman Toka, Spor Müdürü Recai Şahin ve ismini yazmakla bitiremeyeceğim şehrimizin yönetici ve tanınmış simaları takımlarını desteklemek üzere şeref tribününde yerlerini almışlardı.

Niyazi Şeren, 70 yaşında bir delikanlı gibiydi. Sinan Oğan, boynunda şalıyla takımını desteklemeye gelmişti. Kirvem Metehan Göleli, merhum babası Reis Mikail Göleli gibi tüm aile fertleriyle Sivas’taydı. Daire Başkanımız Özgür İnan Zor, her zaman olduğu gibi yine Iğdır Vakfı rüzgarıyla tribündeki yerini almıştı. Mehdi Şeren, babası Kenan Şeren, amcaları ve oğlu tam kadro beş bin bayrakla oradaydı. Ankara’nın renkli siması Servet Baydemir, Iğdır FK sırt sponsoru HDY Hidayet Yıldırım, Ferdi Aras, Serhat Kumtepe, Ali Benhür Rızaoğlu, Enver Türkoğlu, Nevzat Sucu, arabasını tıka basa dolduran Ali Kazan ve binlerce Iğdır FK sevdalısı hep bir ağızdan takımlarını destekliyordu.

Iğdır tarihinde bir ilk yaşandı. İlk defa Iğdır, 1. Lig’de top oynayacak. Bu gerçekten güzel bir ayrıcalık ve müthiş bir duygu. Düşünsenize, bir yıl sonra Süper Lig’e çıkmamak için hiçbir sebep yok. İnanırsak, bir yıl sonra Süper Lig’deyiz.

2024-25 futbol sezonunda şu takımlarla karşılaşacağız:

- Adanaspor
- Amed
- Ankara Keçiörengücü
- Bandırmaspor
- Boluspor
- Çorum
- Erzurumspor
- Esenler Erokspor
- Fatih Karagümrük
- Gençlerbirliği
- Iğdır FK
- İstanbulspor
- Kocaelispor
- Manisa
- MKE Ankaragücü
- Pendikspor
- Sakaryaspor
- Şanlıurfaspor
- Ümraniyespor
- Yeni Malatyaspor

İnşallah bir yıl sonra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi devlerle maç yaparız. Artık bir an önce stadyumumuzun da yapılması gerekiyor. Mevcut stadyumla 1. Lig maçları pek yeterli olmaz. Umarız hem kulüp başkanı hem de milletvekilimiz Cantürk Alagöz, spor bakanlığıyla bu sorunu çözüme kavuşturur.

Bu zafer, Iğdır’ın geleceği için büyük bir adım. Hepimize hayırlı olsun.



  • BIST 100

    10580,4%-0,93
  • DOLAR

    32,90% 0,10
  • EURO

    35,20% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2453,33% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3969,12% -0,46

Egazete


  • Çarşamba 26.4 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Cuma 25.7 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

26.06.2024

  • İMSAK 02:40
  • GÜNEŞ 04:35
  • ÖĞLE 12:16
  • İKİNDİ 16:13
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:33