Tarih: 07.08.2019 09:32

FREE ADALET. FREE HUKUK…

Facebook Twitter Linked-in

Hüseyin DEMİR

Yaklaşık 3 yıldır hapiste olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için Sosyal medyada başlatılan  FREE DEMİRTAŞ  etkinliği ile Demirtaş a özgürlük talebi  isteyenler ve bunu karşı çıkanların paylaşımlarını  görmekteyiz.

Bana göre;

Savunma hakkı kutsal değildir. Savunma hakkı, mahkemelerin varlık sebebidir. Savunma, sırf savunma hakkı kullanılmış olmak için yapılmaz. Savunma yapılması, ceza muhakemesinin amacına ulaşması için olmazsa olmaz bir zorunluluktur. Yargılama makamının görevi, iddia ve savunmayı değerlendirerek sonuca ulaşmaktır.

Normal sınırları aşan tutukluluk süresi, peşin cezalandırmaya dönüşüyor ve girmeyi çok arzuladığımız Avrupa Birliği’nin hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama görülmüyor.

 Dolayısıyla şu söz ; ‘Türkiye’de her zaman söylenen bir yalan vardır; “Hukuk herkes içindir”. Yalan! Hukuk, bu ülkede güçlünün ve gücün yanındadır! Son zamanlarda en çok ihtiyacımız olan şey; hukuk, adalet! ’ İç ve dışta sürekli söylenen sözler arasında  yer alması çok düşündürücüdür.

Türkiye'nin şu anda Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayip Erdoğan, Siirt'te söylediği bir şiirden dolayı hapis yatmış biri, o gün sn. Erdoğan'a sahip çıkan birçok insan olmuştu ve bu vicdanları zedelemişti. Milletin vicdanında O günün güçlüleri sn. Erdoğan'ın önünü kesmek istemişlerdi ondan dolayı ceza aldı olarak yerini aldı. Tüm engellemelere rağmen bugün Türkiye'yi yöneten Erdoğan'ın bu yolda söylediği başka bir şiir olan,

’Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır’’

Sözlerini de hatırlatarak göklerden sadece bir kişi için bir karar söz konusu değil ,tüm haklılar için gelen bir kararın olduğunu belirmek isterim.

Ergenekon soruşturmaları başladı. 12 yıl sonunda herkes beraat etti.

Davalar sürerken, ben  Ergenekonun savcısıyım diyen sn. Erdoğan, uzun bir aradan sonra devletin içerisine sızmış hain  fetö terör örgütünün yaptığı bir kumpas ile aldatıldığı ortaya çıktı. Bu kumpasları yapan fetö terör örgütünün o gün güç elindeydi ve hukuk gücün, güçlünün yanındadır söylemini destekleyen kötü örneklerden biridir.

Fetö terör örgütü o kadar sinsi ve adi bir yapı ki önce 17-25 aralık kumpası ile siyasi iktidarı değiştirme ,15 temmuz hain darbe girişimi ile devleti yok etme girişiminde bulunmuş yapıya mensup ihraç edilmiş, hapse atılmış  5 bin civarında hakim ve savcının görevde iken verdiği kararlar ile nice insana kurdukları kumpaslar, hukuk gücün, güçlünün yanındadır söylemini destekleyen başka kötü örnekten biridir.

Bu tür örneklerden dolayıdır ki sosyal medyada başlatılan FREE DEMİRTAŞ  talebinde bulunanlar, demirtaşın siyasi bir tutuklu olduğu, seni başkan yapmayacağız sözü ile iktidar ı karşısına almanın bedelini ödüyor,3 yıldır ortaya somut bir delil koyamadılar, madem suçluydu seni başkan yapmayacağız sözünden önce içeri alınırdı gibi savunmalar ile özgürlük talebinde bulunmaktalar.

Hukuk gücün, güçlünün yanındadır söylemini destekleyen bir çok örnek olması çok üzücüdür.

Ondan dolayı adalet özgür ,hukuk özgür olmalıdır. Hiçbir zümrenin tekelinde, güdümünde olmamalıdır.

 Bu kötü örneklerin sayısının fazla olması hukuka, adalete olan güveni öylesine zedelemiş ki sosyal medya, medya aracılığı ile adalet isteklerine başvurulmaktadır. Sosyal medya ile adalet aranmasını, ben şahsen adalet üstünde, hukuk üstünde bir baskı olarak görmekteyim.

 Özgür adalet, özgür hukuk zeminine ulaştığımızda ben inanıyorum ki herkes hakkını mahkemelerde alacaktır. Hukukun, adaletin düzgün işlemediği bir sistemde insanlar elbette ki seslerini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek için son çare sosyal medyayı kullanmaktadır. Düşünün ki o kadar çabuk yayılan ve geri dönüşü çok zor olan sosyal medyanın farklı gruplar tarafından pr (algı) yöntemleri ile kanalize edildiğini ve toplumsal olaylara dönüştürülme ihtimali gibi durumların sonuçlarının tahmin edilemeyecek noktalara gitme ihtimali çok riskli ve tehlikelidir.

Tabi sosyal medyayı yasaklamak buna çare değildir. Çare özgür adalet ve özgür hukuktadır. Suçlu, suçunu çekecek! Suçsuzun özgürlüğüne dokunulmamasından geçmektedir.

ADALET HER KESE LAZIM saygılarımla.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —