İlginizi Çekebilir
EKMEĞİNİ 40 YILDIR ODUN KIRARAK ÇIKARTIYOR
6 çocuk babası 57 yaşındaki Maşallah Çığcı, yaklaşık 40 yıldır odun kırarak ve kömür taşıyarak evine ekmek götürüyor.
İlçeye bağlı Kaleli köyünde yaşayan 6 çocuk babası Çığcı, kış mevsiminin oldukça sert geçtiği bölgede her gün odun kırmaya gidiyor.
Gelen talebe göre evlere giden Çığcı, bazen günde 3 ton bazen de 400 kilogram odun kırarak evine ekmek götürüyor.
Çığcı, odun işi olmadığı zamanlarda ise kömür taşıyor.
- "Günde 2 ton odun kırarsam, 60 lira kazanıyorum"
Çığcı, başka mesleği ve geliri olmadığı için odun kırmak ve kömür taşımak zorunda kaldığını, buradan kazandığı parayla 5 çocuğunun evlenmesine katkı sağladığını, bir çocuğunun İstanbul´da çalıştığını, kendisinin de eşiyle yalnız yaşadığını söyledi.
Odun kırma yöntemlerini iyi bildiği için çalışırken bir sıkıntı yaşamadığını anlatan Çığcı, "Günde 2 ton odun kırarsam, 60 lira kazanıyorum. Ama 400 kilogram odunda kalırsam, kazandığım söylenemez. Sabit bir gelirim olmuyor." dedi.
Çığcı, köyde yaşadığı için sabah erken saatlerde evden çıkarak ilçe merkezine geldiğini, hava kararmadan da dönmek zorunda olduğunu ifade etti.
- "Helal para kazanmak yorgunluğumu alıyor"
Gençliğinden bu yana odun kırdığı ve kömür taşıdığı için fazla zorluk yaşamadığını anlatan Çığcı, şöyle konuştu:
"Helal para kazanmak yorgunluğumu alıyor. Odun kömür olmazsa bile başka işler yaparım ve kimsenin eline bakmam. Şimdi gençler ´iş yok´ deyip kahvehanede oturuyor. Ben bu işi yaparak 6 çocuk büyüttüm. Çocukların eline bakmayayım diye çalışmak zorundayım. İşte iş, burada hazır. Bir ücret koymuşlar, benim paramı veriyorlar. Ama gençler çalışmak istemiyor."
Çığcı, iş olmadığı günlerde küçük tarlasında sebze ve meyvelerle uğraştığını, kahvehanede oturmayı sevmediğini ifade etti.(aa)

-
BIST 100
18677,20%0,52
-
DOLAR
45,38% 0,07
-
EURO
53,45% 0,06
-
GRAM ALTIN
6956,54% 0,74
-
Ç. ALTIN
10987,30% 0,00
Egazete
- Salı 19.9 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.3 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 18.7 ° / 4.3 ° false
Ağrı
12.05.2026
- İMSAK 03:08
- GÜNEŞ 04:50
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:02
- AKŞAM 19:19
- YATSI 20:53




