Tarih: 19.03.2021 09:23

EK ÜCRETLERDE HAKKANİYETSİZLİĞİN FARKINDAYIZ

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık çalışanlarının, her yerde sadece kendi vatandaşlarına değil, ihtiyaç zamanında insanlığa sağlık dağıtmak üzere gözünü budaktan esirgemeyen bir fedakarlığa sahip olduğunu vurgulayan Koca, şöyle konuştu:

Salgın sürecinde sağlık çalışanlarının her gününün başka bir zorlukla geçtiğine işaret eden Koca, sağlık çalışanlarının, hayat vermek adına kendi hayatlarını feda ettiğinin altını çizdi.

Bakan Koca, sözlerine şöyle devam etti:

'EK ÜCRETLERDE HAKKANİYETSİZLİĞİN FARKINDAYIZ'

Koca, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

Sağlık çalışanlarının yükünün giderek arttığını belirten Koca, personel sayısının artırılması ve yurt içinde adil dağılımın temini için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildirdi.

'YASAL DÜZENLEMELER KONUSUNDA YÜCE MECLİSİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR'

Koca, geçmişte çeşitli istihdam modelleriyle bu açığın kapatılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, "Ancak istihdam yöntemlerinin farklılığı aynı yerde yan yana çalışan personeller arasında özlük hakları açısından da farklılıklara sebep olmuştur. Bu farklılıkları zaman içerisinde ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler konusunda yüce Meclisimizden beklentilerimiz var" açıklamasında bulundu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını aktaran Koca, sorunların çözümü için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı. Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkanlar Kurulu vesilesiyle, Sağlık-Sen teşkilatına hitap etmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Koca, çalışmaların başarı ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —